KESK'ten KHK protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe konulan 'kamuda eşit işe eşit ücret' uygulaması sendikalar kanununu protesto etti.

KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yürürlüğe konulan ''kamuda eşit işe eşit ücret'' uygulaması ile Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi önünde toplanan grup, ellerinde döviz ve pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlarla Sakarya Meydanı'na yürüdü. KESK Ankara Şubeler Platformu dönem sözcüsü Devrim Kahraman, burada yaptığı açıklamada, hükümetin politikalarını eleştirdi ve KHK'lar yoluyla yasalarda değişiklik yapılmasının parlamenter, anayasal düzen açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hükümetin bugüne kadar 35 KHK çıkardığını aktaran Kahraman, bunlar arasında en dikkati çekici olanın hükümetin ''kamuda eşit işe eşit ücret'' ilkesini düzenleyen KHK olduğunu belirtti.

Düzenlemeyle kamu görevlilerinin bütününü kapsayan ücret dengesinin gözardı edildiğini öne süren Kahraman, ''Daire başkanı ve üstü unvanlarda görev yapan personelin ücretlerinde küçümsenmeyecek artışlar yapılırken kamu emekçilerinin büyük çoğunluğunu oluşturan başta öğretmenler olmak üzere pek çok kamu görevlisine herhangi bir artış yapılmamış, hatta bazı kurumlarda görev yapan kamu emekçileri gelir kaybına uğramıştır'' dedi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun kaldırılması tartışmalarının, kamu çalışanlarının iş güvencesine ''yönelik yeni bir saldırı olduğunu'' öne süren Kahraman, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin de kazanılmış hakları ortadan kaldıracağını savundu.

Kahraman, taslağın bu şekilde yasalaşması halinde konfederasyona bağlı Tüm Bel-Sen'in bugüne kadar imzalaya geldiği toplu sözleşmelerinde üyelerine sağladığı demokratik ve sosyal hakların geçersiz hale geleceğini dile getirdi.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da ''antidemokratik bir döneme girildiğini'' ileri sürerek, hükümeti eleştirdi. Hükümetin KHK'larla kamuda dönüşümü gerçekleştirdiğini ifade eden Tombul, iş güvencesinin ortadan kaldırılmak istendiğini öne sürdü. Tombul, yapılacak değişikliklerin bu haliyle hayata geçirilmesi durumunda, Türkiye'nin her yerinde sokaklarda olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber