Meclis'in bu haftaki gündemi için tıklayın.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'ten 13 il için teşvik mesaisi

TBMM, bu hafta 13 ili daha teşvik kapsamına alan yasa tasarısı için mesai yapacak

TBMM Genel Kurulu, ayrıca görüşmeleri yarım kalan yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimi amacıyla kullanımına ilişkin yasa tasarısı ile TCK Yürürlük ve Uygulama Şekli Yasası ile Ceza Muhakemesi Kanunu Yürürlük ve Uygulama Şekli yasalarında değişiklik yapan yasa tekliflerini de ele alacak. Meclis Araştırma Komisyonu ise, eski milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, 1991 yılında milletvekili lojmanlarında öldürülmesiyle ilgili incelemede bulunacak.

TBMM Genel Kurulu, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan, yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimi amacıyla kullanımına ilişkin yasa tasarısının görüşmelerine devam edecek. Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre endeks değeri eksi olan 13 ili daha teşvik uygulamaları kapsamına alan ?Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasa Tasarısı?nın, bu hafta yasalaştırılması bekleniyor.

Genel Kurul, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek TCK'ya bağlı olarak TCK Yürürlük ve Uygulama Şekli Yasası ile Ceza Muhakemesi Kanunu Yürürlük ve Uygulama Şekli yasalarında değişiklik yapan yasa tekliflerini de ele alacak.

TBMM Genel Kurulu, gündemindeki tasarı ve teklifleri yasalaştırmakiçin mesai yapacak. Genel Kurul, 10 Mayıs Salı günü 15.00-21.00, 11 Mayıs Salı ve 12 Mayıs Çarşamba günü ise 14.00-21.00 saatleri arasındaçalışacak.

Ankara Üniversitesi ile Türk Parlamenterler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği ?9 Mayıs Avrupa Günü? konulu panel, yarın TBMM Eski Senato Salonu'nda düzenlenecek.

İHTİSAS VE ARAŞTIRMA KOMİSYONLARI

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek. Adalet Komisyonu, 10 Mayıs Salı günü, AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün Adli Sicil Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifini görüşecek. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı, bu hafta komisyonlarda görüşülecek. Tasarı, 10 Mayıs Salı günü asıl komisyon olan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonu'nda; 12 Mayıs Perşembe günü ise tali komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

AB Uyum Komisyonu, 12 Mayıs Perşembe günü, Bankacılık Kanunu Tasarısı'nı görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, 10 Mayıs Salı günü, kalkınma ajanslarınınkurulmasını öngören yasa tasarısını ele alacak. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 11 Mayıs Çarşamba günü, Muğla Milletvekili Orhan Terzibaşıoğlu ile 18 milletvekilinin Telsiz Kanunu'nda değişiklik içeren yasa teklifini; 12 Mayıs Perşembe ?Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarda Kara Suları Dahilinde İcrayı San'at ve Ticaret Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı? ile uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 2 yasa tasarısını ele alacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 12 Mayıs Perşembegünü Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını görüşecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini bu hafta da sürdürecek. Komisyon, 10 Mayıs Salı günü, Eskişehir Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret Taahhüt A.Ş, Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret Taahhüt A.Ş. ve MTA; 11 Mayıs Çarşamba günü RTÜK ve TRT, 12 Mayıs Perşembe günü Türkiye EmlakBankası, Devlet Demiryolları İşletmesi, Türkiye Vagon Sanayii A.Ş, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. hesaplarını inceleyecek.

LOJMAN CİNAYETİ'NE İNCELEME

Eski milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, 1991 yılında milletvekili lojmanlarında öldürülmesiyle ilgili oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, 10 Mayıs Salı günü, cinayetin işlendiği evde incelemede bulunacak.

Komisyon, 11 Mayıs Çarşamba günü yeniden toplanarak, çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber