Meclis Başkanı Çiçek'ten 'öğretmenler günü' mesajı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Meclis Başkanı Çiçek'in mesajı şöyle:

"Eğitim, gelişmenin, değişen şartlara ayak uydurmanın, yaşam çevresine uyum sağlamanın ve değer üretebilmenin vazgeçilmez şartıdır.

Hayata sorgulayıcı bir gözle bakmayı öğrendiğimiz ve yeteneklerimizin ortaya çıkıp gelişmesini sağladığımız ortam ise okullarımızdır. Okullarımızda insanlarımızı hayata hazırlayanlar ise öğretmenlerimizdir. Çocuk ve gençlerimizin ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir.

Büyük Önder Atatürk; "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak istidadını kazanmamıştır" sözüyle öğretmenlik mesleğinin değerini en veciz şekilde vurgulamıştır.

İnsana hizmet yolunda büyük özveri ile çalışan ve vatanın her sathında çalışan öğretmenlerimiz, ülkemizin bugünkü seviyesinin de mimarlarıdır.

Ülkemizde yaklaşık 16 milyon öğrencimiz dersliklerde öğrenim görmektedirler. Çocuklarımız ve gençlerimizin hayata hazırlandığı bu sıralarda 800 bine yakın öğretmenimiz görev yapmaktadır.

Ülkemizin eğitim seviyesinin artırılması için gerektiğinde canlarını feda etmekten çekinmeyen ve Van'da meydana gelen depremde görüldüğü gibi, pek çoğunun zor şartlarda görev yaptığını bildiğimiz öğretmenlerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ülke olarak en büyük hedefimizdir.

Geleceğe hazırladığımız çocuklarımız ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize sağlanan imkanların artırılması ve toplumsal refah düzeyimizin gelişmesiyle ülkemizin dünya milletler ailesi arasındaki yeri daha üst sıralarda yer alacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, eğitim ve öğretim şartlarının geliştirilmesi ve öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da çalışmalarını duyarlılıkla sürdürecektir.

Öğretmenlik mesleğinin en anlamlı günü olan bu günde, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber