Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: Ataması gecikenler için kadro kararnamesini bekliyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.Net'in açıklaması

15 Kasım 2011 tarihli haberimizde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2011/1 ile yerleşen adaylardan bir kısmının atamasını neden hala yapmadığına dair bir ziyaretçi yorumuna yer verilmiştir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuya ilişkin olarak sitemize bir açıklama göndermiş olup, bu açıklamada, özetle kadro kararnamesinin yayımlanması gerektiğini belirtmiştir. Aşağıdaki yazı 24 Kasım'da tarafımıza gönderilmiş olmasına rağmen yazıda yayımlanması gerektiği belirtilen kadro kararnamesi 18 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Dolaysıyla, ataması geciken adayların kısa bir süre içinde tamamlanması artık mümkün olabilecektir....

T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
DUYURU

"htpp://memurlar.net" web sayfasına yer alan 15.11.2011 tarihli "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 200 kişinin atamasını neden bekletiyor?" başlığı altında mail yoluyla gelen ileti olarak yayınlanan haber ile ilgili hazırlanan cevap ve düzeltme metni aşağıda belirtilmiştir:

"2011/1 KPSS yerleştirme sonuçlarına göre Bakanlığımıza yerleştirilen, ancak açıktan atama yapılabilecek yeterli sayıda açık kadro bulunmaması sebebiyle 2 tekniker, 28 teknisyen ve 8 satış memuru olmak üzere 38 kişi bulunmaktadır. Dolayısıyla 200-220 adayın halen atama beklediği bilgisi doğru olmadığı gibi, adayların atamalarının gecikmesinden kesinlikle herhangi bir özel veya keyfi bir sebep bulunmamaktadır.

Açıktan atama planlaması Bakanlığımızın kurulma aşamasından önce yapıldığından, yeniden yapılanma nedeniyle kadro değişikliği talebimiz Devlet Personel Başkanlığına bildirilmiş olup, Devlet Personel Başkanlığınca tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kadro değişikliği teklifleri Bakanlar Kuruluna sunulmuştur. Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasına müteakip ilgililerin atamaları en kısa süre içerisinde yapılacaktır"

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber