Şikeye verilen cezayı azaltan kanun 9 günde Meclisten geçti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2011 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

9 günde jet kanun

Merakla beklenen teklif hızlı bir şekilde dün Meslis Genel Kurulu'ndan geçti. Şikenin cezası 1-3 yıla indi. Diğer önemli değişiklik de kovuşturma süresince kişilerin yöneticiliklerinin devam etmesi

Bazı düzenlemeleri yıllarca yasalaştıramayan Meclis, şike ve teşvik suçlarına verilen cezayı indiren teklifi, 9 günde kanunlaştırdı. 16 Kasım'da Meclis Başkanlığına sevk edilen yasa teklifi, dün görüşülerek kabul edildi. Buna göre şike ve teşvik pirimi için verilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası, 1-3 yıla indirilecek. Verilen hapis cezası ertelenemeyecek. Suç, birden fazla işlenmişse, 4'te 1'nden 4'te 3'üne kadar artırılacak. Şike ve teşvik suçlarından dolayı suçlanan kişi mahkemeler tarafından mahkumiyeti kesinleştirilinceye kadar görevlerini sürdürebilecek. Şike davası kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dava süreci bitene kadar Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak kalacak.

GÜMÜŞDAĞ İLE İLGİSİ YOK

MECLİS Genel Kurulunda ele alınan teklif üzerine konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümaşdağ ile yasa teklifi arasında paralellik kurmanın zorlama olduğunu ifade ederek, 'Diğerlerine ne yapıldıysa, Gümüşdağ'a da aynısı yapıldı. Özel muamele söz konusu değil' dedi. Kılıç, teklifin dört grubun imzasıyla geldiğini, ancak BDP'nin imzasını geri çektiğini hatırlatarak, 'BDP, diğer üç grubu ofsayta düşürmüş oldu' dedi. Kılıç, şike soruşturmasının Başbakanın izni ile gerçekleştirildiği iddialarına da tepki gösterdi.

SAKIK; FENERBAHÇE'Yİ BIRAKTI

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 45 yıllık Fenerbahçeli olduğunu, ancak kimliğini Meclis'te bıraktığını, 'Çarşı' ya doğru gittiğini söyledi. Güçlülerden değil, mazlumlardan yana olduğunu belirten Sakık, Beşiktaş'ın Çarşı Grubu'nun Van depremiyle ilgili topluma duyarlılık mesajı verdiğini anımsattı. Sakık, TFF'nin Beşiktaş'a verdiği para cezasınına da eleştiri getirmeyi unutmadı.

ŞİMDİ SIRA ONAYDA

MECLİS Genel Kurulu'ndan jet hızıyla geçerek kanunlaşan teklif, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Gül'ün bu kanunu salı veya çarşamba günü onaylaması bekleniyor. Son evre ise kanunun Resmi Gazete'de yayınlanması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber