Genelkurmay Başkanı Özel: Öcalan'a ev hapsini vicdanlar kabul etmez/ Video

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CNN Türk'ün terörle mücadele, Abdullah Öcalan'a ev hapsi, profesyonel ordu, Hasdal'a yaptığı ziyaret ve Yüksek Askeri Şura'daki istifa krizine ilişkin sorularına yazılı yanıt verdi. Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

* VİCDANLAR KABUL ETMEZ: Suçun cezasız kalması, hafifletilmesi ve değiştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum. Türk kamuoyu ve vicdanlar bunu kabul etmez.

* TERÖRLE MÜCADELE: Terörle mücadelede başarıya ulaşılmadığı görüşüne katılmıyorum. Uzun soluklu bir mücadeledir. Sonuç almak için iç ve dış kaynaklar kurutulmalı.

* HASDAL ZİYARETİ: Tutuklu TSK personeli aynı ortak kaderi paylaştığımız silah arkadaşlarımdır. Ziyaretimin amacı insanidir. Başka anlamlar yüklemek yanlıştır. TSK hukukun üstünlüğüne her zaman önem vermekte.

* PROFESYONEL ORDU: 2012'de iki Jandarma Komando Alayının birer taburu uzman erbaşa dönüştürülecek. Profesyonel ordu için 2011'de 17 bin 827 başvuru oldu. 7 yüz 83 kişi eğitime başladı.

* KOŞANER ÖZELEŞTİRİ YAPTI: Org. Koşaner'in internete düşen ifadeleri kurum içi bir özeleştiridir. Terörle mücadele zor ve olağanüstü koşullarda yerine getirilmektedir. Bedeli ne olursa olsun TSK mücadeleye devam edecektir.

İstifa etmedim, çünkü

Bu soruyu sorduğunuz için özellikle teşekkür ederim. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz, bu nedenle isteyen istediği şekilde

değerlendirme yapabilir. Ancak bu değerlendirmelerin duygusallıktan uzak, önyargısız kişileri yakından tanıyarak ve mesleki hiyerarşi dikkate alınarak objektif bir şekilde yapılmasının faziletli bir davranış olduğunu düşünüyorum. TSK gibi çok ulvi bir kuruluşa komuta etmenin gururunu ve onurunu taşıyorum. Bu görevin sorumluluğuna müdrik bir birey olarak Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin kuruluş felsefesine, anayasamızda belirtilen temel ilkelere ve içtiğim askerlik andına bağlı kalarak görevime odaklı, insan merkezli, ortak aklı kullanarak, yetkililerle konuşarak, diyalog kurarak sorunlara çözüm arayan şeffaf bir yönetim anlayışıyla bana tevdi edilen bu şerefli kamu hizmetini yapmak arzusundayım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber