Ombudsmanlık kurumu için yeni öneri hazırlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ombudsmanlık kurumunun oluşturulması hakkında TBMM'ye yeni bir öneri sunmaya hazırlandıklarını söyledi.

Gül, "9 Mayıs Avrupa Günü" dolayısıyla AB büyükelçilerine verdiği yemekte, Dünya Kadınlar günü nedeniyle 6 Mart'ta düzenlenen gösteride aşırı güç kullanılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyerek, bununla birlikte herkesin Türk güvenlik güçlerine karşı adil olmasını istedi.

Güvenlik güçlerinin kendisini reformlara kısa bir süre içinde uyumlaştırmada önemli bir gelişme gösterdiğini belirten Gül, halen süren terör tehdidi ve sosyo-kültürel özellikler gibi birçok faktörün güvenlik güçlerinin işini kolaylaştırmadığını kaydetti.

Bakan Gül, bazı haksız iddialara rağmen reform sürecinin sürdüğünü kaydederek, yeni Türk Ceza Yasası ve diğer bazı yasal düzenlemelere ilişkin çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

Ombudsmanlık kurumunun oluşturulması hakkında TBMM'ye yeni bir öneri sunmaya hazırlandıklarını anlatan Gül, buna ilişkin taslağın Bakanlar Kurulu'nda ele alınmasının ardından meclise gönderileceğini kaydetti.

İşkenceye karşı sıfır hoşgörü politikasını sürdürdüklerini de söyleyen Gül, kadın-erkek eşitliği ve kadın hakları konularında çeşitli çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber