Sarraf, dört gözle yarım çeyrek altını bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Altın Rafinerisi tarafından piyasaya sürülecek olan ve çeyrek altının yarısı ağırlığında ve değerinde olan yarım çeyrek altın, sarraflar tarafından dört gözle bekleniyor.

Altın fiyatların artması ve vatandaşların altın almaktan uzak durması, altın sektörünün yeni arayışlar içine girmesine neden olmuş, İstanbul Altın Rafinerisi bu durum üzerine vatandaşların daha rahat alabilecekleri yarım çeyrek altını piyasaya sunma kararı almıştı. 0.66 gram olan ve yaklaşık 60 liraya satılacak olan yarım çeyrek altın, alım satımın neredeyse durma noktasına geldiği altın piyasasını da umutlandırdı. Piyasaya çıkacak olan yarım çeyrek altının piyasayı canlandıracağını düşündüklerini belirten sarraf Mehmet Kuşdemir, "Vatandaşlar, 170 lirayı aşan fiyatıyla artık çeyrek altın almaya korkar hale geldi. Düğünlerde, özel günlerde adet olan altın takma artık tarihe karışmak üzere. Bu nedenle piyasaya çıkacak olan yarım çeyrek altının piyasayı biraz da olsa canlandırmasını umuyoruz. Altın takma geleneğini sürdürmek isteyen vatandaşlarımız çeyrek altının yarı fiyatı ve ağırlığında olan yarım çeyrek altına rağbet gösterecektir. Hem bütçelerini zorlamayacak, hem de altın geleneğini sürdürmüş olacakları için Yarım Çeyrek Altın'ı tercih edeceklerini umuyoruz" dedi.

PİYASA SATIŞ EĞİLİMİNDE

Altın piyasasının son 1 aydır durgun ve sakin bir seyir izlediğini de dile getiren Kuşdemir, "Son 1 aya kadar dalgalı bir seyir izleyen altın, son 1 aydır durgun seyrediyor. 110 lirayı bulan ve bir anda 89 liraya kadar düşen gram altın şu sıralar 102 liradan satılırken 190 lirayı gören çeyrek şu sıralar 172 liradan alıcı buluyor. Ama yılbaşı yaklaştıkça vatandaşlar bu yıldaki borçlarını kapatmak ve bazı ihtiyaçlarını karşılamak adına ellerindeki altınları bozdurma yoluna gidiyor. Ama yarım çeyrek altının piyasaya girmesiyle alım yönünde bir gelişme olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

MUZAFFER ÇAĞLIYANER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber