Bu ilçede öğrenciler belediye hoparlöründen kitap okuyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde öğrenciler, kaymakamlığın projesi doğrultusunda her gün belediye hoparlöründen beşer dakikalık kitap okuyor.

İlçe Kaymakamlığı, ilçede okuma bilincinin kazandırılması için öğrencilere ve vatandaşlara yönelik farklı bir uygulamaya imza attı. 'İhsaniye Okuyor' projesi kapsamında Kaymakam Ömer Faruk İlhan başta olmak üzere belediye başkanı, karakol komutanı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler kıraathanede toplanarak 2 saat kitap okuyor. Etkinlik, her hafta başka bir kıraathanede gerçekleşiyor. Projenin diğer ayağında ise öğrenciler belediye hoparlöründen her gün beşer dakika kitap okuyor.

ÖĞRENCİLER BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN KİTAP OKUYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aydın, kaymakamlık öncülüğünde başlatılan projede, öğrencilere yönelik teşvik edici çalışmalar bulunduğunu söyledi. Belediye hoparlöründen hafta içi her gün bir öğrencinin beşer dakika kitap okuduğunu ifade eden Aydın, "Öğrencilerimiz her gün belediye hoparlöründen kitap okuyor. Her gün dönüşümlü olarak bir öğrencimiz, okul idaresinin belirlediği bir kitap metnini okuyor. Vatandaşlarımız, öğrencilerimizin velisi merakla bu anı bekliyor. Bu, öğrencilerimizi motive ediyor. Çocuk heyecanla sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Çocuklarımızın özgüvenlerini geliştirmeleri açısından bunu çok önemsiyoruz." diye konuştu. Aydın, bütün okullarda yine okuma saati koyduklarını ifade ederek, kampanyanın köy ve kasabalarda da devam ettiğini anlattı.

Belediye hoparlöründen kitap okuyan öğrencilerden İhsaniye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet Geylani Gencer, projeyi çok olumlu bulduğunu belirterek, "Gerçekten heyecan verici bir şey. Sesinizin arkadaşlarınız, anneniz, babanız tarafından dinlendiğini bilmek ayrı bir heyecan veriyor. Şimdiden bu tür tecrübelerle tanışmak ileriki yaşantımızda bizim için büyük kolaylıklar sağlayacak. Özgüvenimizin gelişmesi adın çok önemli buluyorum." diye ifade etti.

"PROTOKOL HER HAFTA İKİ SAAT KİTAP OKUYOR"

Kaymakam Ömer Faruk İlhan da projenin öğrencilere ve halka dönük iki ayağı olduğunu, en fazla kitap okuyan öğrenci ve vatandaşın aralık ayının sonunda ödüllendirileceğini söyledi. Projenin sembolik olmaması için gençlere örnek olması adına ilçenin ileri gelenlerini bir araya getirip düzenli olarak kitap okuduklarını ifade eden İlhan, "Biz İhsaniye'de aynı zamanda kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak için burayı seçtik. Dönüşümlü olarak bütün kahvehaneleri dolaşıp okuma faaliyetini orada sürdüreceğiz. Gençlere kitap okumanın faydalı bir şey olduğunu anlatmak için herkesin eline kitap alıp okuması gerekiyor. Fiil her zaman için sözden daha etkili bir davranıştır." şeklinde konuştu.

İlhan, öğrencilerin ve vatandaşların ilçenin ileri gelenlerini, belediye başkanını, kaymakamını, bölük komutanını, emniyet amirini kitap okurken gördüğü zaman bundan etkilenerek, güzel bir faaliyet olduğunun farkına varmış olacağını dile getirdi.

KİTAP OKUMA KÖŞESİ

Kıraathanelerde kitap okuma köşesi oluşturmayı düşündüklerini dile getiren İlhan, televizyona ve internete bağımlı hale gelmeden de yaşamanın mümkün olduğunu göstermek zorunda olduklarını anlattı. İlhan, şunları söyledi: "Kitap okuma sırasında şu an hiçbirimiz televizyon seyretmiyoruz. Bir dizi seyretmek yerine buraya geldik. Hep birlikte kitap okuyoruz. Bir süre sonra okuduğumuz kitaplar üzerinden konuşmaya başlayacağız. Enteresan sohbetler olacak. Bu tür etkinliklerin televizyondan, internetten daha faydalı olduğunu kavrayacağız ve bunu vazgeçilmez bir alışkanlığa dönüştüreceğimizi temenni ediyorum." diye konuştu.

Uygulamanın, merkez ile sınırlı kalmadığını ifade eden İlhan, kasaba ve köylere de yaygınlaştıracaklarını, oradaki kanaat önderlerinin de kendi içlerinden bir grup oluşturup sözgelimi bir köyde muhtarı, köyün imamı, köyün öğretmeninin bir araya gelip kahvehanede kitap okumaya başlayacaklarını anlattı.

İLÇEDE HEYECANA NEDEN OLDU

İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aşkar, kaymakamlığın başlatmış olduğu bu kampanyadan mutlu olduklarını ifade etti. Aşkar, kıraathanelerde gençlerin, belirli bir süre de olsa kitap okumasının gelecek adına umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Aşkar, bunun dışında, belediye hoparlöründen öğrencilerin kitap okumasını önemsediğini belirterek, şunlar ifade etti: "Bu çocukların motive olması bakımından günden güne okuma şekillerinin düzelmesi adına bence çok önemli. Eksiklikleri varsa onu telafi ediyorlar, daha heyecanlı okuyup, daha heyecanlı çalışıyorlar. Ben bunun inşallah toplumun bütün kesimlerinde, yalnız bizim ilçe merkezimizde değil kasabalarımızda ve köylerimizde bunun devamını arzu etmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber