4 Haziran'dan önce atanmamış olan Tarım Bakanlığı 4/B'lisi kadro davasını kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki karar Toç Bir Sen'in sitesinde yayımlanmıştır.

KARARIN İLGİLİ BÖLÜMÜ

Olayda da, davacının atanması işleminin en geç 31.05.2001 tarihinde gerekli onay alınarak tamamlanmış ve uygulamaya konulmaya hazır hale getirilmiş olması nedeniyle kesin ve yürütülebilir bir işlem niteliğini kazandığı, idare işlemin uygulanması için alt birimlere bildirim yapılmasının işlemin bu niteliğini ortadan kaldırmayacağı gibi kesin ve yürütülebilir nitelikte olması durumunu da değiştirmeyecektir.
Bu açıklamaya göre davacının 31.05.2011 tarihinden önce veya en geç bu tarihte yapılan görevlendirme onayı ile kamu görevlisi statüsüne girmiş olduğu ve bu işlemin ilgili hakkında hukuki sonuç doğuran kesin bir işlem olduğu, bu işlemin daha sonra ilgili komisyona tebliğ edilmesinin ve davacının daha sonra fiili olarak çalışmaya başlamasının bu durumu değiştirmeyeceği, bu nedenle 632 sayılı KHK'da yer alan "bu KHK'nın yayımlandığı tarihte çalışmakta olanlar" ifadesi kapsamına davacının girdiği düşünülmektedir.

MEMURLAR.NET'İN NOTU

Karar bir idare mahkemesi kararı olduğu için sadece dava açanı ilgilendirmektedir. Kurum, kararı Bölge İdare Mahkemesi nezdinde temyiz edecektir. Bölge İdare Mahkemesi de kararı aynen onaylarsa, önemli bir emsal teşkil edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber