Atanamayan öğretmenler: 55 yaş ve üstü öğretmenler emekli edilsin

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atanamayanlardan rapor

Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulan raporda atanamayan öğretmenler çözüm önerilerini sıraladı, psikolojik muayene talebinde bulundu

Ömür EMLİK / ANKARA

ATAMASI Yapılmayan ve Güvencesiz Eğitimciler Meclisi (AYGEM), 2007 yılından bu yana ataması yapılmadığı için intihar eden 20 öğretmenin bilgilerini de ekledikleri bir rapor hazırlayıp sorunlarını ve çözüm önerilerini Milli Eğitim Bakanlığı'na sundu.

Raporda, kansere yenik düşen atanamayan öğretmenlerin simge ismi Şafak Bay ve hamallık yaparken ölen ücretli öğretmen Ahmet Fazlı Elçi'yle ilgili bilgilere de yer verildi.

- 55 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ EDİLSİN: AYGEM'in raporunda eğitim sistemimizin 2005 yılından bu yana daha yenilikçi ve modern bir yaklaşıma yöneldiği, ancak 55 yaş ve üstü öğretmenlerin bu sisteme uyum sağlamakta zorlandıkları ve teknolojiyi kullanamadıkları tespiti yapıldıktan sonra bazı çözüm önerileri özetle şöyle sıralandı:

- 55 yaş üstü meslektaşlarımızın 'emeklilik koşulları iyileştirilmek kaydıyla' emekli edilmeleri ve yerlerine genç öğretmenlerin alınması atama bekleyen öğretmenlerin eritilmesine büyük katkı sağlayacaktır.

- Atanamayan öğretmenlerin psikolojik durumu incelensin.

- Ücretli öğretmenlik sistemi kaldırılsın

- Dershanelerde sigortasız ve düşük ücretle öğretmen çalıştırılması engellensin

- KPSS, bir sıralama sınavı olmaktan çok bir eleme sınavı halini almıştır. KPSS puanıyla atamadan vazgeçilsin. Bunun yerine mezuniyet puanı, okul başarı puanı kriterleri getirilsin

- Atama mezuniyet tarihlerine göre yapılsın

- Atanamayan öğretmenlerin sayısı 300 bini bulurken bu yıl YÖK'ün 53 üniversitede 13 bin 400 formasyon kontenjanı açması rahatsız edicidir.

'200 bin öğretmen başka iş bulsun'

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen öğretmen konusunun kamu yönetimi zafiyetiyle ilgili bir konu olduğunu belirterek, 'Bugün 264 binden fazla öğretmen atama bekliyor. Ama bizim toplam ihtiyacımızı 60 bin kişi' dedi.

Taraf Gazetesi Ankara temsilcisi Lale Kemal'e röportaj veren Bakan Dinçer, atama bekleyen öğretmenlere 'Bu kadar öğretmene ihtiyacımız yok, yeteneklerine uygun başka mesleklere yönelsinler' tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber