Enerji Bakanlığı, Arçelik ile anlaştı, 'A+' beyaz eşya alana %50 indirim geliyor/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enerji tasarrufu için beyaz eşya değişim kampanyası başlıyor. Hem ev kadınları hem de sanayiciyi hedefine alan bakanlık, bu kapsamda Arçelik'le anlaştı. Beyaz eşya ve makinesini A+ ile değişitirenler %50'ye varan indirimlerden yararlanacak

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Evlerdeki beyaz eşyalar ile sanayinin kullandığı makinelere enerji verimliliği ayarı geliyor. Enerji Bakanlığı, hem evlerdeki elektrik tüketimi fazla olan beyaz eşyalar hem de sanayide kullanılan makinelerin değiştirilmesini sağlayacak. Bu kapsamda ilk olarak Arçelik ile anlaşma yapılırken, beyaz eşyasını A+ olarak adlandırılan enerji tasarrufu yapan ürünlerle değiştirene yüzde 50'ye varan oranda indirim yapılacak. Vatandaş, yeni eşyanın parasını da sağlayacağı enerji tasarrufu ile kısa sürede amorti edecek. Elektrik tüketimindeki artış 2017 dönemi için arz açığı sinyalleri verirken, Enerji Bakanlığı da elektrik tüketimini frenlemek için düğmeye bastı. Bakanlık, kapsamlı bir enerji verimliliği kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Geçmiş dönemde 'enerji verimliliği' ifadesinin kısaltmasından yaratılan En-Ver isimli çizgi karakter ile kampanya yürüten bakanlık, şimdi de verimsiz makinelerin değiştirilmesi için çalışma başlattı.

Bilinçlendirme çalışması da yapılacak

KADINLARIN, küçük ev aletlerini daha bilinçli kullanması için de çalışma yapılacak kampanyada, çok elektrik tüketen beyaz eşyaların da A+ olan enerji tasarruflu olanlarıyla değiştirilmesi sağlanacak. Enerji Bakanlığı ilk aşamada Arçelik ile anlaşırken, firmanın A+ olan enerji verimliliği sağlayan ürünlerinde indirim uygulanacak.

Sanayici de makine değiştirecek

BAKANLIK, bu kapsamda sanayiciye de 'Bu verimsiz makineyi değiştirirsen, 9 ayda kendini amorti edecek. Daha sonra da elektrik faturası ile sen daha çok kazanacaksın' mesajı verecek. Enerji Bakanlığı yetkilileri, bu değişim kampanyaları için bakanlığın finansman yapmayacağını belirtirken, 'Parayı biz vermeyeceğiz. İsraf edilen enerjiden sağlanan tasarruf zaten onu finanse edecek' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber