Hanefi Avcı savcıya 15 bin lira tazminat ödeyecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 14:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR'de çok sayıda operasyona imza atan Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, halen tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, 'Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' kitabında, kendisini hedef göstererek, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası sonuçlandı. Avcı, 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Bir çok önemli operasyonda ismi bulunan ve en son Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkay'nın ifadesini alıp, haklarında dava açan ve hafta içerisinde de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından alınıp özel yetkisi alınıp düz savcı olarak görevlendirilen Fatih Genç, tutuklanan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya karşı, İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.

Savcı Genç, tutuklu Hanefi Avcı'nın kaleme aldığı 'Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabının, 465 ve 475'inci sayfasındaki bölümlerinde, ifadesini aldığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'nın harcandığını iddia edip, bu tahkikatı ibretlik vaka olarak belirttikten sonra, kendisiyle ilgili "Devlet içinde cemaatin gücü olarak" yazdığını, adını açıkça verdiğini iddia etti.

Savcı Genç, Avcı'nın, kendisinin cemaat lehine görevini kötüye kullandığını ve asılsız kararlar aldığını yazdığını, bu şekilde şeref ve namusu, mesleki kariyerini ayaklar altına aldığını, aynı zamanda adalet teşkilatının itibar ve saygınlığını ayaklar altına almaya çalıştığını iddia etti. Kitapta yazılan olayla ilgili de açıklama yapan Savcı Fatih Genç, anlatılan olayın bir ihbar dilekçesiyle önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, sonra yetkisizlikle dosyanın kendisine geldiğini hatırlattı. Savcı Genç, yazarın olayları çarpıtarak ve yanlış aktararak, gerçek olmayan isnatlarına gerekçe olarak, kendisini 'cemaatin adamı' olarak açıkladığını belirtti.

Yüzlerce soruşturmayı titizlikle hazırladığını, hem toplum baskısı, hem çevre baskısı altına alınmaya çalışıldığını, ama onurlu ve şerefli şekilde sürdürdüğü belirten Savcı Fatih Genç, yazar Avcı'nın kitabında kullandığı dil ve asılsız isnatlar kendisini aşağılamaya ve küçük düşürmeye çalıştığını da iddia etti. Yazar Avcı'nın bu yalan yanlış isnatlar ile popüler ve zengin olduğunu belirten Savcı Genç, yazarın yazdıklarıyla hayatının olumsuz etkilendiğini öne sürdü. Bu suçlamalar ve iftiraların bedelinin hiçbir şekilde parasal olarak karşılığının olmadığını belirten Genç, manevi zararları kısmi telafisi olmak üzere yazarın 50 bin TL manevi tazminat ödemesini istedi.

Hanefi Avcı'nın avukatı yazılanların gerçek olduğunu, bu nedenle davanın reddedilmesini istedi. Yapılan son duruşmada İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, Hanefi Avcı'yı 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Avcı'nın avukatı kararı temyiz etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber