Gençken mi yoksa yaşlanınca mı anne-baba olmak daha iyi?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 14:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Birçok uzman çocukların genç anne-babaları eğittiği konusunda hem fikirler. Genç yaşta anne ve baba olan yetişkinler, her şeyi çocuklarıyla birlikte öğreniyorlar.

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, 20'li ve 30'lu yaşlardaki ebeveynler, enerjilerinin, esnekliğin başında oluyorlar. Çocukları için verdikleri birçok kararda istikrar sağlayamayabiliyorlar. Çocukları lise çağına geldiklerinde, anne-babalar da daha halen genç oluyorlar. Bu nedenle çocukların genç olma çağındaki isteklerini, duygularını yeterince anlayamıyorlar.

Diğer yandan 30'lu yaşın sonunda ya da 40'lı yaşlardaki ebeveynler teorik olarak daha olgunlaşmış oluyorlar ve duygusal ve finansal açıdan istikrara sahipler. Bazı uzmanlar, yaştan çok kişinin karakter özelliklerinin ve anne baba olmanın kalitesinin daha önemli olduğunu düşünüyor. Bazıları da gerekli yeteneklerin her yaşta kazanılabileceğini söylüyorlar.

Yaşın avantajları

Yaşlı ebeveynlerin kendine güvenleri daha fazla. Bu da çocuk yetiştirmede ve özellikle ergenlik döneminde ebeveyne yardımcı oluyor. Ancak bu durum genç yaşta anne-baba olanlar için zor olabiliyor.

Ayrıca çocuk yetiştirirken otoriteyi sağlamada yaşın büyük avantajı var. Genç yaşta anne-baba olunca çocuğunuzla aranızdaki yaş farkının az olmasından dolayı büyüyen çocuğunuz özellikle de ergenlik çağında sizin sözünüze kulak asmayabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber