Ankara'dan kulislerinden siyaset manzaraları...

Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN KOVALIYOR, AYGÜN KAÇIYOR!..

Tayyip Erdoğan Başbakanlık koltuğuna oturduğunda ilk ziyaretçilerinden birisi Sinan Aygün oldu. Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün, büyük çerçeveli bir tabloyu Erdoğan'a hediye ederken şöyle bir konuşma yaptı:

'Sayın Başbakanım, ekonomiyi teslim tutanağını size teslim ediyorum.Tabloyu düzeltmenizi bekliyoruz. Bu çerçeveyi odanıza asmanızı rica ediyoruz...'

Aygün'ün sözlerini dikkatle dinleyen Erdoğan, tabloyu makam odasının uygun bir köşesine hemen astırdı... Aygün'ün hediye ettiği tabloda, o dönemin milli geliri 2160 dolar olarak gözüküyordu..

Aradan 2 yıl geçti ve milli gelir 4072 dolara yükseldi. Sinan Aygün'le yaptığı konuşmayı hiç unutmayan Başbakan Erdoğan için bu gelişme; Aygün'e yüklenmek için bulunmaz bir fırsat oldu... Erdoğan, Sinan Aygün'ü her gördüğü yerde, 'Bak Sinan!.. verdiğin tabloyu takip ediyorum. Milli gelirde iki katı yükselme var.Mahcup olmuyor musun?..' şeklinde şaka yollu sitem etmeyi ihmal etmiyor... Başbakan'ın bu takılmalarına canı sıkılan Sinan Aygün'ün; Erdoğan'a 2 yeni tablo daha hediye etme hazırlığı içinde olduğu konuşuluyor...

ÇOŞKUN'U KORUMALAR BİLE UYANDIRAMADI!..

Yeni Turizm Bakanı Attila Koç, 'ilginç açıklamalar' ve törenler sırasında yaptığı 'şekerlemeler' ile çok kısa sürede basının ilgi odağı oldu.. Öyle ki, Bakan Koç'un adı neredeyse 'Uykucu Bakan'a çıktı. Ancak, Koç'a haksızlık yapmamak lazım... Kendisi bu konuda yalnız değil.. Uykuyu seven bir diğer Bakan'ın da Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun olduğu söyleniyor..

Coşkun, Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte geçen ay Fas'a gitti. Heyet, sabah resmi görüşmelere başlamak için Hilton Oteli'nden ayrılma hazırlıkları yaparken, birden Ali Coşkun'un ortada olmadığı farkedildi... Korumaları hemen odasına koştu. Turizm Bakanı uyuyup kalmıştı... 'Bekleyin, ben hemen hazırlanıyorum' diyen Bakan'dan bir süre daha ses çıkmadığını gören korumalar, odasının kapısını bir kez daha çaldılar. Coşkun, tekrar uyumuştu.

BAYAR, DYP'NİN CENGAVERLERİNE KARŞI!..

DYP'nin 14 Mayıs'ta yapacağı olağan kongre, Ankara'nın en çok konuştuğu konuların başında geliyor... 40 kişilik genel idare kuruluna 1000 DYP'linin aday olması, Ağar'ın elini kolunu bağladı. DYP Lideri Mehmet Ağar'ın bir başka açmazı; Mehmet Ali Bayar!.. Eski DTP'li Bayar'ın; DYP'ye yeniden dönmek için öne sürdüğü şartlar ise parti içindeki gerilimi doruğa taşıdı. Kulislerde konuşulanlara göre Bayar Ağar'dan; 3 kişinin DYP yönetiminden uzaklaştırılmasını istedi... Bayar'ın istemediği DYP genel başkan yardımcıları; Celal Adan, Yıldırım Ulupınar ve Mümtaz Yavuz olduğu söyleniliyor... DYP tabanının, 'DYP'nin cengaverleri' lakabını taktığı, Adan, Ulupınar ve Yavuz'un tasfiyesine Ağar'ın sıcak bakmadığı söyleniyor..
Yani!..
Ya Bayar!.
Ya cengaverler!..
İbre, cengaverlerden yana!..

Güneş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber