Engellilerin öykülerini dinleyen Bakan Binali Yıldırım'ın gözyaşları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2011 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Engelsiz Yaşam İçin Bilişim Teknolojileri Sempozyumu'nda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3 yıldır yürütülen projeyle 300 engelliye GSM operatörleri tarafından iş sağlandığını söyledi, '300 kişi bize yetmez' dedi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de teknolojiyi kullanarak engellilerdeki potansiyeli ortaya çıkardıklarını kaydetti. Engellilerin öyküleri de anlatılan sempozyumda, Bakan Yıldırım ve eşi Seniha Yıldırım gözyaşlarını tutamadı.

50 engelli ?Alo 170' ile hayata bağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Turkcell Global Bilgi'nin Karaman'daki merkezinden yürüttüğü, ?Alo 170' numarasıyla hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nde çalışan 50 engelli, yeniden hayata bağlanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çalışanların yarısını engellilerin oluşturduğu merkezde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir toplantı yapıldı.

Turkcell Global Bilgi Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Operasyonu Birim Yöneticisi Harun Eren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bakanlığın hizmetlerine ilişkin gelen soruların yoğunluğu nedeniyle Karaman'a iletişim merkezi yatırımı yaptığını söyledi. Merkezin, 15 Kasım'dan itibaren hizmet verdiğini anımsatan Eren, merkezle ÇSGB, SGK ve İŞKUR hizmetlerine ilişkin çağrıların tek bir merkezden yanıtlandığını belirtti.

Eren, ?Alo 170? ile Türkiye'nin her yerinden 7 gün 24 saat ulaşabilen merkezde, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikayet, başvuru ve taleplerin etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulmasının amaçladığını bildirdi. Merkezin kurulduğu günden bu yana yaklaşık 1.8 milyon çağrı geldiğini ifade eden Eren, çağrıların yüzde 85'inin ilk kontakta yanıtlandığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber