Bakan Dinçer: Eğitimde özel sektörün payının artması için çalışıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2011 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimin özelleşmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dinçer, Türkiye'de eğitim sektöründe özelleşmenin diğer ülkelere göre çok az olduğunu belirterek, yeni teşviklerle eğitimim özelleşmesinin artacağını söyledi.Ömer Dinçer, Eğitim ve öğretim sektöründe özel sektörün payının oldukça düşük olduğuna dikkat çekerek, "Birçok gelişmiş ülkede eğitim ilköğretim yüzde 11'lik paya sahipken orta öğretimde yüzde 18'lere çıkıyor. Bu rakam ise bizim ülkemizde ise maalesef yüzde 2,5'lerde yer alıyor. Bunu da artırmaya yönelik olarak özellikle meslek eğitimden başlamak üzere yeni teşvikler getirmek üzere hazırlık yapıyoruz." dedi.

Hem eğitimin niteliğini artırmaya yönelik hem de eğitimin alt yapısını geliştirerek, fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik önemli hedeflerinin olduğunu belirten Bakan Dinçer, her şeyden önce okul öncesi eğitimde 5 yaş grubunda yüzde100 okullaşma oranına ulaşmasını istediklerini anlattı.

Bakan Dinçer, "Ayrıca da ilköğretimde yüzde 100 okullaşmayı da hedeflerken, orta öğretimde de yüzde 90'ın üzerine çıkmayı hedefledik. Tabi bunlar ciddi bir şekilde fiziki alt yapıyla ilgili ciddi ihtiyaçlarımızı da ortaya koyuyor. Bunun karşılanması için şimdiye kadar genelde kullandığımız yöntem bakanlığımızın kendi yatırım bütçesinden kaynak ayırarak derslik yapması şeklindeydi. Bir de hayırseverlerimizin desteklerine müracaat ediyorduk." diye konuştu.

"İŞ ADAMI YAPTIĞI OKULU DEVLETE KİRALAYACAK"

Eğitim alt yapısını 2 farklı şekilde oluşturduklarını belirten Bakan Dinçer, okul yapan birisinin bu okulu kendilerine kiralama yapabileceğini aktardı.

Bir iş adamının ister kamuya ait bir arsa üzerinde isterse de kendisine ait bir arsa üzerinde okul yapıp Milli Eğitim Bakanlığı'na kiralaması yöntemini en kısa sürede kullanacaklarını anlatan Dinçer, şöyle konuştu: "Bir diğeri ise kamu özel ortaklığı perspektifinden hareketle özel sektörün okul binası yapması ve iç donanımı tamamlaması ve diğer hizmetlerinde beraberinde sunması karşılığında sadece bizde eğitim hizmetlerini vererek, ortaklaşa eğitim programları yapmayı düşünüyoruz. Böylece fiziki alt yapıyı tamamlayacağız."

Dinçer, daha sonra bilim sanat merkezlerinin geliştirilmesi açısından yeni projeler üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber