Gebze'de sağlık skandalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık bir yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle belden aşağısı felçli olan hastayı, hastanelerin pansuman için kabul etmediği iddia edildi. Basın mensuplarının araya girmesiyle, yatalak olan hastaya Gebze Devlet Hastanesi'nde pansuman yapıldı.

Gebze'nin Darıca Beldesi'nde ikamet eden ve yaklaşık 14 ay önce oğlunu askere uğurlarken Gebze Anibal Kavşağı'nda geçirdiği trafik kazasında yaralanarak belden aşağısı felç olan Fahrettin Tan (49) isimli hastayı, pansuman için götürüldüğü hastanelerin kabul etmediği iddia edildi. Eşi Tazegül Tan (44) ve ağabeyi Hayrettin Kaya (51), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Darıca Bölge ambulansıyla Gebze Devlet Hastanesi'ne getirdikleri yeşil kartlı Fahrettin Tan'ı, doktorların muayene etmek istemediğini ve kendilerine hakaret ettiklerini iddia etti.

Tazegül Tan, eşinin kazadan sonra Kartal'da tedavi gördüğünü ve belden aşağısının felçli kaldığını belirterek, "Eşimin geçen hafta sırtında ufak bir yara çıktı. Pansuman etsinler diye Gebze Devlet Hastanesi'ne getirdik. Burada Osman isimli bir pansumancı beni içeri almayarak, eşimi pansuman etti. Daha sonra eşimi alıp eve götürdüm. Baktığımda eşimi kasap gibi doğramışlar. İkinci kez gittiğimde Kartal'a sevk ettiler. Kartal'da ise eşimi kabul etmediler. Kimse mesuliyet almak istemiyor. Benim eşimin suçu, günahı ne? Madem yapamıyorlarsa, pansuman yapsalardı, ben eşimi Kartal'a götürüp kurtarabilirdim. Niye benim eşimi böyle parçaladılar. Benim 6-7 tane küçük çocuğum var, bir oğlum asker, hiç mi Allah'tan korkmadılar?" diyerek hastane yönetimini suçladı.

Hastanelerin eşini kabul etmediğini de ifade eden Tazegül Tan, kendisine ve ağabeyine doktorlar tarafından hakaret edildiğini de iddia etti. Sorumlulardan davacı olacağını ve gereken yerlere başvuracağını da vurgulayan Tazegül Tan, doktorlardan hastasını kurtarmalarını istedi.

Kendisinin de bir Türk vatandaşı olduğunu söyleyen hasta Fahrettin Tan ise, "Oğlumu askere uğurlarken kaza geçirdim. Sırtıma platin takıldı. Belden aşağım tutmuyor. Kalçamda çıkan küçük bir yaraya, burada pansuman yaptırırken kestiler. Şimdi benim yarama bakmıyorlar. Ben Türk vatandaşı değil miyim, Ermeni olsam Ermenistan'da olurum. Benim çalışanım yok, ne olacak benim halim" diyerek durumuna isyan etti.

Felçli olduğu için sonda takılan hasta Fahrettin Tan, kalçasında oluşan yarası etrafa çok ağır bir koku yaydığı için, altı da adeta bir çocuk gibi bezleniyor. Hastane içinde uzun bir süre kendileriyle ilgilenecek birini arayan Tan ailesi, tüm aramalarına rağmen doktorlara ulaşamayınca, sinirden hastane koridorunda etrafa bağırıp çağırdı. Daha sonra acil servis bölümüne giden Tan ailesinin derdini dinleyen bir nöbetçi doktor, hastayı yarın Kartal'a götürmelerini istedi. Bu sırada kameraların çekim yapmasından da rahatsız olan doktor, bağırarak çekim yapılmasını engellemeye çalıştı. Olayın ardından bir süre basın mensuplarıyla tartışan doktor, konunun kendisiyle bir ilgisi olmadığını ve olayı yanlış anladığını belirterek, daha sonra basın mensuplarından özür dileyip, hastaya pansuman yapılmasını sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber