Bayındırlık ve İskan Müdürleri Toplantısı...

Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri'nin görevlerinin çok zor olduğunu belirterek, "Paranın harcandığı, menfaatlerin çatıştığı bir yerde müdürlük yapıyorsunuz" dedi. Ergezen, müdürlerden devlete şirin gözükmek için müteahhidin canını yakmamalarını ve toplantılardan kaytarmamalarını istedi.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. 3 gün sürecek toplantının açılışında bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen, müdürlere alışılmışın dışında seslendi. Bu tür toplantılarda dikkatlerin bir noktada toplanmasının zor olduğuna dikkati çeken Ergezen, "Kiminiz uyursunuz, kiminiz esnerseniz, kiminiz başka yerlerde meşgulsünüzdür. Sakın kaytarmaya kalkmayın. 'Hastanede arkadaşım var, babam rahatsızdı, şu bakanlıktaki evrakı takip edeceğim' demeyin. Bu toplantıyı sonuna kadar planlı, bilinçli bir şekilde yürütün" diye konuştu. Müdürlerden göreve geldikleri zamanki durum ile şimdiki durumun karşılaştırılmasını isteyen Ergezen, görevlerinin rehavet kabul etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Aksi halde toplumda unutulan insanlar olursunuz. Zor bir görevdesiniz. Paranın harcandığı, menfaatlerin çatıştığı bir yerde müdürlük yapıyorsunuz. İşiniz çok çok zor. O ilin yükü sırtınızda. Ben yaşadım biliyorum, bilerek konuşuyorum. Sizler bayındır etmekle, imar etmekle mükellefsiniz. Nerelere müdahale etmeniz gerekenleri görün."
Müdürlerden Bakanlık ve kendileri hakkında yazılıp çizilenlere aldırış etmemelerini isteyen Ergezen, "O görevde biraz daha fazla kalmak için kimseye yaranmaya çalışmayın. Herkese mavi boncuk dağıtan biri olmayın. Güçlülere göre kendinizi yönlendirmeyin. Hakkı ölçü alın; dik durun; ilkeli olun. Bu makamlardan çoklar geldi, geçti. Devletin de müteahhidin de hakkını mutlaka koruyun. Devlete şirin gözükmek için müteahhidin canımı yakmayın. Tersini de yapmayın. Sorumluluğunuz büyüktür" diye konuştu.

Görev geldikleri vakit, "Ankara taşraya, taşra da şantiyeye" diye bir sloganla yola çıktıklarını söyleyen Ergezen, teorilerle pratiklerin örtüşüp örtüşmediğinin tespitinin önemli olduğunu dile getirdi.

"SANA KİM DEDİ MÜDÜR OL"

Bakan Ergezen, maaşlarının arttırılmasını isteyen müdürlere şu anısını anlattı:

"Batman İl Müdürü'nün bir şoförü var, adı Süleyman. Zamanında benim şoförümdü. Bir gün bir yere giderken ne kadar maaş aldığını sordum. O da 35 bin lira dedi. Ben ise 19 bin lira alıyordum. O ise bana 'Sana kim dedi müdür ol?' diye sordu."

Maaşlar konusundaki çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade eden Ergezen, "Belki biraz sürüncemede kalabilir ama çözülecek" ifadesini kullandı. Yaşanan depremler ardından yapılan konutlar konusunda İl Müdürleri'nin destan yazdığını kaydeden Ergezen, çok kısa bir zaman içinde kalıcı konutların hak sahiplerine teslim edildiğini vurguladı. Müdürlerden gönderilen genelgeleri dikkatle izlemelerini isteyen Ergezen, "Bakanlığımız çok önemli işler yapıyor. Bizi iftiralarla bile yıldıramıyorlar. Atıyorlar, tutmuyor Allah'a şükür. Çünkü ekip sağlam" dedi.

Müdürlerin bulundukları makamlarda "Eş, dost, hemşehricilik, particilik" gibi işlere girmesinin yanlış olduğunu anlatan Ergezen, müdürlerin görevleri sırasında hiçbir şekilde ayrım yapmaması istedi. Ergezen, yapılan işlerde ithal mallar yerine yerli malların tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber