7 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 07 Aralık 2011 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde saat 09.10'da, Türkiye İnovasyon Konferansı'nın açılış törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da saat 11.30'da Katar Emiri Halife El Thani, saat 15.00'te KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüşecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 11.00'da Van depreminde hasar gören okulların yenilenmesi için hayırseverlerle bakanlıkta yapılacak olan toplu protokol imza törenine katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 14.00'da Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Kent Konseyi Engelliler Meclisinin Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Uluslararası Yaşama Sevinci" ödül törenine katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 13.00'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret edecek, saat 16.00'da Adapazarı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Erol Kaya ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 16.15'te Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Başkanı Fikri Aksu ve yönetim kurulunu makamında kabul edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TOBB Başkanı M. Rifat Hizarcıklıoğlu'na, saat 13.00'da Kazakistan Büyükelçiliği tarafından büyükelçilikte yapılacak törenle "Türkiye-Kazakistan Dostluk ve İşbirliğinin Geliştirilmesi Madalyası" verilecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde saat 09.10'da, Türkiye İnovasyon Konferansı açılış törenine katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da saat 09.45'te, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği 14. Perakende Zirvesi'ne katılacak.

- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eskişehir'de, saat 10.00'da Valiliği, saat 10.35'te Belediye Başkanlığını, saat 11.00'de AK Parti İl Başkanlığını, saat 11.25'te Birinci Hava Kuvvetleri Komutanlığını, saat 12.00'de Birinci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığını, saat 13.00'te Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezini ziyaret edecek. Saat 13.30'da TEI Tesislerinde öğle yemeği yiyecek ve tesislerde incelemelerde bulunacak olan Yılmaz, saat 15.30'da Alp Havacılık Tesislerine, saat 16.40'da Savronik

Tesislerine ziyaretlerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 15.00'da parti genel merkezinde Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Sadettin Orhan ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından saat 10.00'da parti genel merkezinde, "Kadın Milletvekilleri ve Kadın kolanlı Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri İstişare Toplantısı" yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Başkanı Roberto Kobeh Gonzales, saat 14.00'da Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla düzenlenen "Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği" konulu panele katılacak.

- Suudi Arabistan Medine Belediye Başkanı Abdul Aziz Rahman İl Hussain ve beraberindeki heyet, saat 11.00'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında, saat 10.00'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda protokol imza merasimi yapılacak.

- TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDER) tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarının İkinci Aşama Sınavlarında üstün başarı göstererek; altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrenciler ile 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil ederek madalya kazanan öğrencilere, saat 14.00'da MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek ödül töreni ile madalyaları ve para ödülleri verilecek.

- KESK üyeleri, saat 11.00'da Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı yapacak.

- Eğitim Sen üyeleri, 11.00'da sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Sağlık-Sen üyeleri, saat 12.30'da Maliye Bakanlığı önünde eylem yapacak.

- HAKSEN üyeleri, saat 13.00'da Kızılay YKM önünde basın açıklaması yapacak.

- Gazi Üniversitesi Ostim Meslek Yüksekokulu Magmaweld Kaynak Laboratuarı'nın açılışı, saat 14.00'da yapılacak törenle gerçekleştirilecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde saat 09.10'da, Türkiye İnovasyon Konferansı açılış törenine katılacak. Topbaş, saat 12.30'da, "İnovasyonun Yeni Merkezi İstanbul" konulu sunum yapacak.

- Eğitimlerini tamamlayan itfaiyeciler, İstanbul'un Çatalca ilçesine bağlı İnceyiz köyündeki İnceyiz Mağaralarında "Yüksek ve Alçak Kurtarma Tatbikatı" yapacak.

- Antalya'da borçları dolayısıyla köpekleri haczedilen aile ile görüşecek olan İstanbul'un Şişli İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kahraman Eroğlu, ailenin bin 500 avroluk borcunu saat 10.00'da Antalya 8. İcra Dairesi'ne ödeyecek. Eroğlu, daha sonra aile ile birlikte köpeği teslim alacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Merkez Bankası, aralık ayı ilk yarı beklenti anketi sonuçlarını açıklayacak.

- ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, İstanbul Swissotel'de saat 10.00'da, turizm şirketinin plan, proje ve yatırımları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, İstanbul Dedeman Otel'de saat 19.00'da, yeni yatırım bölgelerini açıklamak üzere sunum yapacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında, deplasmanda Lille ile karşı karşıya gelecek. Maç saat 21.45'te başlayacak.

- Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasındaki derbi maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi konuk edecek. Karşılaşma saat 19.30'da başlayacak.

- Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında günün diğer maçları şöyle:

(18.00) Eskişehirspor - Medical Park Antalyaspor

(18.00) Kardemir Karabükspor - Gaziantepspor

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Manisaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sabah saatlerinde gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak ve öğleden sonra özel uçakla İzmir'e, sonra da karayoluyla Manisa'ya giderek kampa girecek.

- Futbolda Türkiye Kupası 1. Kademe maçları yapılacak.

- CEV Cup'ta 16'lı eleme turu rövanş maçında İller Bankası, saat 18.00'da Polonya'nın Aluprof Bielsko Biala takımını konuk edecek


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nin ev sahipliğinde ve Turkcell'in stratejik ortaklığında İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye İnovasyon Konferansı'nın açılışına katılacak. Konferansta Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife El Thani de yer alacak. (09.10)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile İstanbul'da görüşecek. (11.30-15.00)

TBMM Genel Kurulu gündemindeki konuları görüşecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Yaşama Sevinci' ödül törenine katılacak. (14.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'da Kazakistan Büyükelçiliği'ndeki etkinliğe katılacak. (13.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van depreminde hasar gören okullar ile ilgili Ankara'da yapılacak protokol imza törenine iştirak edecek. (11.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i ziyaret edecek. (13.00)

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eskişehir'de valiliği ziyaret edecek, ardından askeri tesislerde incelemelerde bulunacak. (10.00/18.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek. (17.00-17.35)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ankara'da parti merkezinde, Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Sadettin Orhan ile görüşecek. (15.00)

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Ankara'da parti merkezinde istişare toplantısı yapılacak. (10.00)

Suudi Arabistan Medine Belediye Başkanı Al Hussain, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret edecek. (11.00)

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 14 havzada koruma eylem planı protokolünü Ankara'da imzalanacak. (10.00)

Doğa Bilim Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları'nda, 'Tabiattaki hassas mühendislik' konulu seminer verecek.(10.00)

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 47 kişi adliyeye sevk edilecek. (09.00)

Afganistan'da 11 ay önce Taliban tarafından kaçırılan Türk işçi 28 yaşındaki Sertaç Dikilitaş'tan bugüne kadar haber alınamadı. Adana'daki annesi ve kardeşleri, Başbakan ile Cumhurbaşkanı'ndan yardım istiyor.

Rusya'da pazar günü yapılan parlamento seçimlerinde Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in partisi Birleşik Rusya'nın yüzde 49,3 oranında oy alması üzerine muhalefet meydanlara indi. Özellikle seçimlere katılmayan 'Öteki Rusya' hareketinden gruplar Triumfalnı Meydan'ında toplanmaya devam ediyor. İzinsiz gösteriye müdahale eden çevik kuvvet 250'nin üzerinde göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında muhalif liderlerden Boris Nemtsov, Lev Ponomaryov ve Eduard Limonov gibi isimler de var.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da 14 ? 17 Aralık tarihleri arasında 'Karadeniz-2011, Yenilikler ve Yatırım Projeleri' adlı uluslararası fuar ve iş forumu yapılacak.

SPOR

Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor, deplasmanda Lille ile karşılaşacak. (21.45)

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi Türk Telekom Arena'da oynanacak (19.30)

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir D.Ç. Karabükspor-Gaziantepspor, Eskişehir-MP Antalyaspor maçları yapılacak. (18.00)

Beşiktaş, Manisaspor maçı için Antalya'dan Manisa'ya geçecek.

Avrupa Bayanlar Çalenç Kupası'nda Nilüfer Belediye, 2. tur rövanş maçında, sahasında Belçika'nın VDK Gent Dames takımıyla karşılaşacak. (18.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber