Diyarbakır'da, öğrenciyi, kepenk kapatmadığı için saldırıya uğrayan esnaf öldürmüş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Aralık 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP'nin Diyarbakır mitinginde öldürülen üniversite öğrencisinin katili kepenk kapatmayan bir işyerinin çalışanı çıktı. PKK'ya yakın siteler, Elibol'u polisin öldürdüğünü iddia etmişti.

BDP'nin Diyarbakır mitingi sonrası çıkan olaylarda sırtından vurularak öldürülen ve PKK'ya yakın internet sitelerinde ?Polis kurşunuyla vurulduğu' iddia edilen üniversite öğrencisi Murat Elibol'un katil zanlısı, MOBESE kayıtlarından belirlenerek yakalandı. Zanlı, PKK'nın kepenk kapatma eylemine uymadığı için saldırıya uğrayan bir işyeri çalışanı çıktı. Şüphelinin, ifadesinde ?Ateş etmesem PKK'lılar bizi de işyerimizi de yakacaklardı? dediği öğrenildi. Hizbullah'ın dün yayınladığı bildiride ise, ?Elibol'un öldüğü gün cemaate ait işyerlerine zarar vermek isteyen PKK'lıların bertaraf edildiği' ifadeleri dikkat çekti. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak tarafından yapılan yazılı açıklamada, görgü tanıklarının ifadesine göre olay günü Lezgin Avcı Caddesi'nde iki kişinin bir şahsı kovaladıkları, birinin diğerine ?Sıkma Sıkma' diye bağırdığı ancak açılan ateş sonucunda kaçan şahıs sırtından vurulurken diğer iki kişinin ara sokaklara kaçtığının belirlendiği belirtildi.

Hizbullah sempatizanı iddiası

Açıklamada, MOBESE kayıtları ve 17 kişinin ifadesine başvurulması sonucunda, katil zanlısı şüpheli şahsın belirlendiği kaydedildi. Gözaltına alınan şüphelinin, PKK'lı cenazelerinde kepenk kapatmadığı için kısa süre önce saldırıya uğrayan ve Hizbullah sempatizanı olduğu iddia edilen bir işyeri çalışanı olduğu, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandığı belirtildi. ENGİN ÖZTÜRK DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber