Şırnak'ta 6 terörist etkisiz hale getirildi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2011 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta Cudi dağında güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonda çok sayıda örgüt malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, henüz kış üslenmesine geçmeyen bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü, bir hafta içerisinde 6 terörist teslim olduğu bildirildi. Teslim olan teröristlerin; dağdaki terörist gruplarının kötü durumda olduklarını, açlık çektiklerini ve teslim olmak isteyen çok sayıda arkadaşlarının bulunduğunu ifade ettikleri belirtildi. Ayrıca; yapılan operasyonlarda 3 işbirlikçi ve çok sayıda patlayıcı maddenin de ele geçirildiği, Cudi dağında barınan ve başta güvenlik kuvvetleri olmak üzere kamu personeli ve tesislerine yönelik eylem yaparak, halkın huzur ve güvenlik ortamını bozma planı olduğu tespit edilen teröristlere yönelik bir jandarma komando tugayı, bir jandarma özel harekat taburu ve korucuların katılımı ile 5 Aralık 2011 gecesi büyük çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi. Operasyonun planlandığı şekilde, karadan, teröristlerin barındığı bölgeyi kuşatan birliklere ilave olarak 07 Aralık 2011 sabahı taarruz helikopterleri himayesinde havadan bölgeye sevk edilen birliklerce, bölgede yapılan arama faaliyetinde 7 katlı bir mağara içerisinde, Cudi dağı karargâh gurubu olduğu değerlendirilen bir gurup teröristin saklandığının tespit edildiği, yapılan "teslim ol" çağrısına uyan 3 teröristin teslim olduğu belirtildi.

MAĞARADA ÇOK SAYIDA ÖRGÜT MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada operasyon kapsamında bölücü terör örgütünün barındığı mağaralarda çok sayıda eylem malzemelerinin ele geçirildiği belirtilerek şu bilgiler verildi: "7 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet roket atar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 1 adet jeneratör, 2 adet akü, bol miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve pil, 1 adet LCD televizyon, 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet el telsizi, 2 adet dürbün, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet DVD oynatıcı ve çok sayıda örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber