Bakan Şahin: Toplu görüşmelerdeki maddelere ilişkin genelge hazırladık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmelerde kamu çalışanlarına verdikleri sözleri yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini bildirdi. Hükümet olarak toplu görüşme mutabakatında yer alan maddelerin bir kısmını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Şahin, mutabakat metninde yer alan birtakım iyileştirmelerin de Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı içinde yer aldığını kaydetti.

Bakan Şahin, dün akşam Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık binasında kabul etti. Şahin ve Kamu-Sen heyeti, 2004 toplu görüşmelerinde taraflarca imzalanan 50 maddelik mutabakat metnini görüştü. Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 Haziran ayına kadar kamu çalışanlarına toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesiyle ilgili açıklaması olduğunu hatırlattı. Akyıldız, özellikle toplu görüşme ve grev hakkının kamu çalışanları için çok önemli olduğunu, bu haklar verildiğinde diğer hakların kendiliğinden taraflar arasındaki görüşmelerle gerçekleşeceğini söyledi. Akyıldız, "Kamu personel rejimiyle ilgili olarak kamu çalışanları beklenti içine girmiştir. Hükümetimiz bu beklentilere cevap veremediği zaman birçok çalışan bugünden oluşturdukları hayat standardı nedeniyle zor duruma düşebilir. Hükümet de bu anlamda zor durumda kalabilir" dedi.

Bakan Şahin ise hükümet olarak toplu görüşme mutabakatında yer alan maddelerin bir kısmını gerçekleştirdiklerini, bunun için Başbakanlık genelgesi hazırladıklarını, bu genelgenin Başbakan Erdoğan'ın imzasına sunulduğunu ifade etti. Şahin, mutabakat metninde yer alan birtakım iyileştirmelerin de Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı içinde yer aldığını kaydetti. Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nda görüşüldükten sonra sendikalarla da görüşüleceğini bildiren Şahin, Başbakan Erdoğan'ın çalışanların görüşünün alınması konusunda hassas davrandığını vurguladı. Şahin, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için hükümet olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, "Yapılacak düzenlemeler 2006 yılında yürürlüğe girecek ve kazanılmış haklar korunacak" şeklinde konuştu.

Görüşmede, mutabakat metninde olup da genelge ve "Torba Kanunlar" denilen pakette yer almayan maddeler de gündeme getirildi. Şahin, mutabakat metninde yer alan maddelerin tamamının gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdürecekleri sözünü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber