Hastanede doktora saldırı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Cemal Doğrul odasında saldırıya uğradı. Opr. Dr. Doğrul'u yumruklayan hasta yakını 62 yaşındaki Mehmet Aldırmaz gözaltına alındı.

Olay saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Opr. Dr. Cemal Doğrul, odasında hasta muayene ettiği sırada, iki yıl önce dizinden ameliyat ettiği hastasının eşi Mehmet Aldırmaz içire girip saldırdı. Aldığı darbelerle kaşı açılan ve yüzünden yaralanan Opr. Dr. Doğrul'u saldırganın elinden orada bulunanlar kurtardı.

Opr. Dr. Cemal Doğrul, 7 gün 'iş göremez' raporu alırken, saldırıda bulunan Mehmet Aldırmaz hastanede görev yapan polis tarafından yakalandı. Sorguya alınan Mehmet Aldırmaz, kamu görevlisini kasten yaralama suçundan adliyeye sevk edilecek.

Olayı anlatan Opr. Dr. Doğrul, kendisine saldıran Mehmet Aldırmaz'ın eşini iki yıl önce her iki dizinden ameliyat ettiğini söyledi. Hastanın dizinde enfeksiyon oluştuğunu, eşi Mehmet Aldırmaz'ın da bunda kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Opr. Dr. Doğrul, "Beni telefonla arayıp tehdit etmeye başladı. Sürekli öldüreceğini söylüyordu ve zaman zaman da para talep ediyordu. Bugün hasta muayene ettiğim sırada odama girerek saldırdı" dedi.

DOKTORLARDAN PROTESTO EYLEMİ

Olayın ardından, Muğla Tabip Odası hastane önünde saldırıyı kınadı. Hastane personelinin de katıldığı basın açıklamasında Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi Çağlayan Üçpınar, gece gündüz sürekli ve ağır iş yükü altında sağlık hizmeti sunmaya çalışan hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çekti.

Sağlık kurumlarında çalışmanın şiddete uğramada riskli bir hale geldiğini anlatan Üçpınar, "Biz hekimler ve sağlık çalışanlarının yaşadığı bu şiddet olayları mesleğimizle ilgili inancımızı yitirmemize yol açmaktadır. Bu üzücü olaylar sonrasında meslektaşımız Dr. Cemal Doğrul'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, meslek örgütü olarak kendisine yanında olduğumuzu ve her türlü hukuksal desteği sunabileceğimizi bildiriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber