İşte, Sağlık meslek lisesi öğretmenlerinin cevap beklediği sorular

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 01:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı Değer Meslektaşlarım !!!!!

Aşağıdaki Sorunlarımıza Cevap Verecek Yetkili Bir Makamı Birlikte Arayalım .

1 - Milli Eğitim Bakanlığı'na geçişlerde öğretmenlere tercih hakkı verilecek mi?

2 - Sağlık Bakanlığımıza bağlı Sağlık Eğitim Enstitülerinde; "Toplum Sağlığı, Medikal, Ana Çocuk Sağlığı, Çevre Sağlığı, Radyoloji, Tıbbi İstatistik ve Bilgisayar" gibi bölümler var. Bu bölümlerden mezun olan öğretmenlerin Sağlık Meslek Liseleri "Milli Eğitim Bakanlığı" na devredildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığında maaş karşılığı okutacakları dersler aynı mı olacak?

3 - Sağlık Meslek Liseleri Eğitim - Öğretim hayatına aynı isim ve bölümlerle mi (Toplum Sağlığı Bölümü- Sağlık Memurluğu Ünvanı gibi) yoksa başka isim ve bölümlerle mi devam edecek?

4 - Bizlerin öğretmen olmadan önce Sağlık Bakanlığında yapmış olduğumuz hizmetler (Sağlık Memuru , Hemşire , Ebe vb.Ünvanlarla) Milli Eğitim Bakanlığında nasıl bir puanlamaya tabi tutulacak? Örn : Sağlık Memurluğu 8 yıl ve Öğretmenlik 13 yıl. Toplam hizmet süresi 21 yıl. MEB mevcut uygulamayı 21 yıl üzerinden mi devam ettirecek yoksa sadece öğretmenlikte geçen 13 yıl hizmet süresinimi dikkate alacak?

5 - Özlük haklarımız MEB'e ne zaman devredilecek? (Maaş , Ücret , Tedavi yollukları gibi özlük haklarımızı ilçe mal müdürlüklerinden ne zaman almaya başlayacağız?)

6 - Mezun olan öğrencilerin Sağlık Bakanlığı tarafından istihdamında en az önlisans şartı mı aranacak yoksa meslek lisesi diploması yeterli olacak mı?

7-Sağlık Bakanlığında ülkemizin değişik bölgelerinde görev yapmış olan arkadaşlarımızın hizmet süreleri MEB de hangi puanlamaya dahil edilecek? Şu anda ne Sağlık Bakanlığında ne de Milli Eğitim Bakanlında hizmet puanlarımız görülmemektedir .

8- Bizim okullarımız şu anda Sağlık Bakanlığına mı yoksa Milli Eğitim Bakanlığına mı bağlı? Okullarımız ÇOK PROĞRAMLI LİSELERE bağlanarak kapattırılmaya mı çalışılıyor ?

9- Tayin talebinde bulunan bir öğretmen (Örn: Ben iki kere tayin talebinde bulundum ve bir olumlu cevap alamadım ) hangi bakanlığa müracat edecek? MEB in özür döneminde tayin talebinde bulundum : "Siz Sağlık Bakanlığına bağlısınız " denildi . Sağlık Bakanlığına tayin talebinde bulundum.Dilekçem geri geldi ve bana verilen cevap : "Bakanlığın ............. tarihinde açıklayacağı boş kadrolara tayin talebinde bulunacaksınız " denildi. Sağlık bakanlığının http://personel.saglik.gov.tr adresinde açıkladığı tayin talebinde bulunulacak yer ve kadrolar arasında öğretmenlerin tayin isteyeceği yerleri açıklamadılar?

10- Çalışma Bakanlığına bağlı hastaneleri bir çırpıda Sağlık Bakanlına devrettilerde neden Sağlık Meslek Liselerini perişan halde iki ara bir derede bıraktılar ?

11 - Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ki protokolün bizleri ilgilendiren bölümlerini kamu oyuna açıklamalarını istiyoruz .

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Dadaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber