Kamu-Sen Başkanı ile görüşen Başbakan Erdoğan, memurların sorunlarını dinledi ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Haber Giriş : 26 Ağustos 2003 06:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Başkanı ile görüşen Başbakan Erdoğan, memurların sorunlarını dinledi ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Kamu-Sen Başkanı ile görüşen Başbakan Erdoğan, memurların sorunlarını dinledi ve gerekenin yapıcağını söyledi. Cuma günü yapılacak görüşmede maaş zammı konusundaki sorunun giderilmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memur zammına el koydu. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ı kabul eden Erdoğan, memurların sorunlarını dinledi ve maaş zammı konusunda gerekenin yapılacağını söyledi.
Memur sendikaları ile hükümet arasında 2003 yılı maaş farkları ile 2004 yılı zam oranının ele alındığı toplu görüşmelerin üçüncüsü dün toplantısından da sonuç çıkmadı. Taraflar Cuma günü tekrar biraraya gelmeyi kararlaştırdılar.
KESK'in toplu görüşmelerden çekilmesinden sonra, görüşmelerde yalnız kalan Kamu-Sen, dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile bir toplantı yaptı. Görüşmede Kamu-Sen, memurların 2003 yılında en az yüzde 12.2 değer kaybının olduğunu belirterek, bu farkın kapatılmasını istedi. Ancak hükümet tarafı ise 2003 yılına ilişkin herhangi bir reel kaybın oluşmadığı görüşünü savundu.
Görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bincan Akyıldız'ı kabul etti. Erdoğan, Bircan Akyıldız'ın taleplerini dinlerken, sendikanın gerekçelerinin tekrar incelenmesi ve bu çerçevede görüşmelerin de sürmesi gerektiğini ifade etti. Cuma günü yapılacak görüşmede maaş zammı konusundaki sorunun giderilmesi bekleniyor

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber