Eğitim-Sen'li öğretmenlerden soruşturma protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, 2003 yılında derslere girmeme eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ve maaşlarından kesinti yapılan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Müdürlük önünde toplanan öğretmenler adına açıklama yapan Güven Boğa, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturmalarına gerekçe gösterilen 10-11 Aralık 2003 tarihlerindeki eylemler hakkında bilgi verdi. Boğa, 3 Kasım seçimlerinin hemen ardından IMF ve Dünya Bankası'na taahhütlerde bulunan hükümetin altını ısrarla çizdiği kamu reformunun, aslında kamunun tasfiyesi anlamına geldiğini ve Eğitim-Sen olarak buna karşı olduklarını kaydetti. Boğa, "Bu operasyon öz olarak kamu hizmetlerinin tasfiyesini ve bu alandaki tüm hizmetlerin tamamen paralı hale getirilmesini içermektedir" dedi.

Son dönemde Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaynaklı sorun yaşadıklarını ifade eden Boğa, "Ülke genelinde 100 bine yakın kamu emekçisinin katıldığı 10-11 Aralık 2003 tarihinde yapılan eylemlere katılan Ceyhan'daki değişik okullarda görev yapan 30 arkadaşımız 10-11 Aralık eylemlerine katıldıkları için soruşturmalar geçirdi. Bu arkadaşlarımızın savunmalarındaki emsal mahkeme kararları bile dikkate alınmadan hızlandırılmış şekilde 1/30 oranında maaş kesim cezaları verildi. Bu haksız kararı protesto ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardın öğretmenler toplu halde Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber