Doktor, internet yoluyla hakaretten yargılandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da internet yoluyla bir profesör ve arkadaşlarına hakaret ettiği iddiasıyla doktor ve eşi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın ile aynı bölümde görevli bilim adamlarına internet yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Dr. Mehmet Dumlu ve eşi Doç. Dr. Nazan Dumru aleyhine açılan davanın ilk duruşması önceki gün görüldü. Duruşmaya katılan Dr. Mehmet Dumlu, internet yoluyla hakaret etmediğini ileri sürerek beraatini talep etti.

Tanık olarak dinlenen Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu, Doç. Dr. Yusuf Tüzün ve Yrd. Doç. Dr. Erhan Takçı ise, Dr. Dumlu'nun sürekli kendilerine hakaret ederek, beyin cerrahi bölümünün ve Atatürk Üniversitesi'nin onuruyla uğraştığını söylediler. Öğretim üyeleri, "Doktor Dumlu hakkında daha önce açılan tazminat davasından mahkum olmuştu. Bu defa da biz, bölümümüzün ve üniversitemizin onurunu korumaya azimliyiz" dediler.

Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber