Başbakan Yardımcısı Şahin, memur maaş zammı pazarlıklarında cuma günü Hazine, DPT ve Maliye'nin yaptığı yeni hesaba göre değerlendirme yapılacağını bildirdi.

Haber Giriş : 27 Ağustos 2003 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şahin, memur maaş zammı pazarlıklarında cuma günü Hazine, DPT ve Maliye'nin yaptığı yeni hesaba göre değerlendirme yapılacağını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur maaş zammı pazarlıklarında cuma günü Hazine, DPT ve Maliye'nin yaptığı yeni hesaba göre değerlendirme yapılacağını bildirdi. Görüşme masasından kalkan KESK'i eleştiren Şahin, "KESK, bu tavrıyla ne kendi üyelerine, ne de memurlara bir kazanç sağlayamaz. Ben, başarısız bir sendikacılık örneği sergiledikleri kanaatindeyim" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Kamu-Sen ile cuma günü son defa bir araya geleceklerini, bir uzlaşma noktasının bulunabileceği konusunda umutlu olduğunu söyledi. KESK'in görüşmelerden çekildiğini anlatan Şahin, "Kimseyi zorla masada tutmak gibi bir görevimiz yok. Zaten Türkiye Kamu-Sen, sendika tarafının da başkanı sayılıyor, en fazla üyeye sahip olduğu için. Hukuken fark etmiyor" diye konuştu. Görüşmelerde alınacak kararın sendika üyesi olsun olmasın bütün memurlar için geçerli olacağına dikkat çeken Mehmet Ali Şahin, bir ayrımın sözkonusu olmadığını belirtti. Şahin, "KESK'in tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi: Bu tavırla bir kazanç elde etmek mümkün değil. KESK, bu tavrıyla ne kendi üyelerine, ne de memurlara bir kazanç sağlayamaz. Ben, başarısız bir sendikacılık örneği sergiledikleri kanaatindeyim. Bunun yanlış olduğunu onlar da anlamaya başlayacaklar. Bu tavrın, bu üslubun, bu sertliğin toplu görüşmeler devam ederken yapılıyor olması, bunların anlaşmak niyetinde olmadığını gösteriyor. Bir sıkıntı meydana getirerek, toplumda gerginliğe yol açarak amaçlarına ulaşacaklarını zannediyorlar Bu tavırları, amaca ulaşmayı zorlaştırır. Ben tabii masada oturduğumuz, belki ilerde tekrar oturacağımız bir sendika ile ilgili kırıcı sözler söylememeye özen gösteriyorum. Ama, üslup açısından yaptıklarını onaylamıyorum. Nitekim Türkiye Kamu-Sen de o tavrı benimsemediği için masadan kalkmadı, sonuna kadar görüşmeye devam ediyor.

"Kamu-Sen, memura yapılacak zammın yanında, geçmiş yıllara ait yüzde 18'lik kaybı da talep ediyor" diyen Şahin, "Cuma günü yapılacak görüşmelerde zam oranlarına ilişkin rakamlar ortaya çıkar mı?" şeklindeki soru üzerine de, yeni bir hesaplama yapıldığını aktardı. Şahin, "Zaten zorluğumuz orada. Çünkü, bütçe büyüklükleri henüz belli olmadı. 2004 yılını konuşuyoruz. Bir çok faktör var. Ancak, memura enflasyonun altında zam veremeyiz. Şimdi Hazine, DPT ve Maliye'ye bir hesap yaptırıyorum. cuma günü önümüze gelecek. 2004 yılında öngörüleni ortaya koysunlar, biz de o tablonun içinden memurlar için ne verebileceğimizi çıkartmaya çalışacağız" dedi.

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber