İki öğretmen'i otobüste şöfor gasp etti

Haber Giriş : 13 Mayıs 2005 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Kağıthane'de Tüyler ürperten gasp, taciz ve şehir eşkiyalığı. Üç gün önce akşam saatlerinde halk otobüsüne binen iki kadın öğretmen tam bir kabus yaşadı.

Kağıthane'de 3 gün önce akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. Edebiyat öğretmenleri Z.P. (26) ve Z.A. (24) eve gitmek için 20.00'da Kağıthane'deki durağa geldi. Öğretmenler duraktaki, boş ve numarasız halk otobüsünün şoförüne "Çeliktepe'ye gider mi?" diye sordu. Şoför, "Evet" deyince, öğretmenler otobüse bindi. Z.P. ile Z.A., koltuğa oturduktan sonra otobüs hareket etti. Cendere Yolu'na doğru yol alan otobüs, girmesi gereken Çeliktepe kavşağına dönmeyince Z.P. ile Z.A., şoföre "Yanlış yere saptınız" dedi.

Öğretmenlere, "Evet yanlış yere saptım" diye cevap veren şoför, Ayazağa'ya doğru gitmeye başladı. Öğretmenler, şoförden otobüsü durdurup kendilerini indirmelerini istedi. Şoför, "Susun, paralarınızı verin. Yoksa sizi Kemerburgaz'a götüreceğim" diye tehdit etti.

"Ne olur bizi otobüsten indir"

Z.P., bütün paralarını vereceklerini belirtirken, şok geçiren Z.A ağlamaya başladı. Z.A.'ya tehditler savuran şoför, çantasından 45 YTL'yi çıkartarak uzatan Z.P.'yi sözle taciz etti. Şoförden kurtulmaya çalışan Z.P., araçtan inmek için yalvardı. Tehditlerini sürdüren şoför, Z.A.'mn 10 YTL'sini de alarak otobüsü yavaşlattı. Şoför kapılan açınca, öğretmenler kaçtı. Taksiyle evlerine giden öğretmenler sonra polise giderek şikayette bulundu. Soruşturmada, benzer bir olayın geçen yıl da gerçekleştiği ortaya çıktı. Halk otobüsü şoförünün, bir öğretmeni kaçırıp parasını aldığı saptandı. Z.P. ile Z.A.'nın verdiği eşgal, 1 yıl önceki olayın kurbanı Z.T'nin verdiği eşgalle birbirini tutuyordu. Akbil kayıtlarından, öğretmenlerin bindiği otobüs saptandı. Eşgale uyan şoför Y.T. gözaltına alındı. Z.T. de kendisini kaçıranın aynı kişi olduğunu teşhis etti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber