Erzurum örnek il

Haber Giriş : 15 Mayıs 2005 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOKAK çocuklarında suç oranı artınca, Erzurum Emniyet Müdürlüğü çocuk kurtarma projesini hayata geçirdi. Madde bağımlısı ve eğitimi aksayan sokak çocukları tespit edildi, psikolojik danışmanlar devreye sokul

İSTANBUL, İzmir ve Antalya başta olmak üzere büyük kentlerde sokak çocuklarının karıştığı asayiş suçlarının artması kamu kurumlarını harekete geçirdi. Bu çerçevede, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şubesi, işe kentteki madde bağımlısı sokak çocuklarını, eğitim alamayan, eğitimini aksatan ve aileler tarafından yeterli ilgi gösterilmeyen çocukları tespit ederek başladı. Ardından psikolojik danışmanlar devreye sokuldu. Erzurum çocuk polisi çalışmaları çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği 5 rehberlik ve psikolojik danışmanla birlikte hareket etti. Çocukların kişilikleri ve ailevi sorunlarını belirleyen psikolojik danışmanlar, ailelerle de görüşerek, çocukları suça iten nedenleri belirliyor. Yine bu nedenlerin belirlenmesi için okullarda anket ve görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Açık ev sistemi

?Açık Ev' sistemini uygulayan Çocuk Şubesi, çocuklara yönelik haftalık etkinlikler düzenliyor. Bu çerçevede, çizgi film seansları düzenliyor. Kitap okuma ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği program şimdilik sınırlı sayıdaki çocuğa verilebiliyor. Toplumun desteğini sağlamaya çalışan çocuk polisleri, okul önlerinde motorize ekipler bulundurarak, çocukların suça karışmasına engel olmayı hedefliyor. Ayrıca ?Özel Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği'nin kurulmasına da öncülük eden Emniyet, Esnaf Sanatkarlar Odası'nın da desteğini alıyor. Çocuklara okuma yazma kursu verilmesini planlayan Erzurum polisi, emniyet personeli ve gönüllü üniversite öğrencilerinden de faydalanmayı planlıyor.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber