İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yayımlanan 4/C kararnamesindeki iki değişiklik

4/C'li personelin beklediği, 2012 yılı kararnamesi 10 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Merakla beklenen aile yardımı ödeneği, kararnamede yine yer almadı. Ayrıca maaşlarda da, sadece memur maaşlarına uygulanan zam ölçüsünde artış uygulandı. Buna göre 4/C ücretleri yüzde 2,7 oranında arttırıldı. Diğer taraftan izinler konusunda iki değişiklik yapıldı. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2012 02:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜCRETLKER, TOPLU SÖZLEŞMEYE KADAR, YÜZDE 2,7 ARTTIRILDI

Kamuda çalışmakta olan 4/C'li personelin ücretlerini ve diğer özlük haklarını belirleyen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar" adlı karar, 10 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Kararnamenin ücretleri belirleyen maddesinde yer alan katsayılar hiç değiştirilmedi. Bu da, 4/C'li personelin maaşlarında sadece memur maaş zammı oranında bir artış yapıldığı anlamına gelmektedir. Bu oran yüzde 2,7'dir. Bilindiği üzere bu oran enflasyon zammı olup, esas zam sendikalarla yapılacak toplu sözleşmelerle belirlenecektir.

MEMURA VERİLEN KAYIN İZİNLERİ GEÇİCİ PERSONELE DE VERİLDİ

Diğer taraftan, memura tanınmış olan, mazaret nedeniyle 7 gün izin hakkı geçici personele de verilmiştir. ayrıca geçici personel de eşinin anne, baba veya kardeşinin ölümü halinde de izin alabilecektir. Yeni madde metni şu şekildedir: "Geçici personelin isteği üzerine; eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin, ana, baba veya kardeşinin ölümü hâlinde ve her olay için 7 gün ücretli mazeret izni verilir."

İzine ilişkin bir diğer düzenleme erken doğum halinde kullanılmayan izinlerin doğum sonrasına eklenmesine ilişkindir. İlgili madde şu şekildedir: "Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi iznin kullanılamayan bölümü doğum sonrası izin süresine ilave edilir"

Kararnamenin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber