Hakkari merkez polis karakolundaki köpekler korku salıyor

Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık üç yıldır Hakkari'de çalışmaktayım. Hakkari il'ine tayinim çıktığı zaman çok tedirgin oldum ve strese girdim. Bu stres ile Hakkari'ye geldim görevime başladı. Hakkari de gördüğüm ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu oldum. Hakkari'yi görmeden ve görev yapmadan Hakkari'yi karalayıp hiç kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum.

Lafı fazla uzatmadan söze girmek istiyorum. Hakkari halkının gördüğü birkaç ızdırabı anlatmak istiyorum:

1- Hakkari Merkez Polis Karakolu çarşının içinde ve halk karakol önünden geçmeye cesaret edemiyor... Sebebi de karakol önündeki caddede bulunan köpek sürüleri...

2- Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde de, çift şeritli ana caddede de aynı manzara var... İnsanlar oradan köpekler saldırmadan nasıl geçeceklerinden korkuyorlar ve bu manzara çocuklar üzerinde büyük bir korku etkisi yapmıştır. Bu ana caddelerde bulunan köpekler bugüne kadar bir sürü insana saldırmıştır ama bu olayların Emniyet yetkililerince kapatıldığını öğrendik. Buradaki köpekler trafik akışını da engellenmektedir. Halk ses çıkaramıyor. Ses çıkardığı zaman durum faklı yerlere götürülmektedir. Akşam hava kararınca insanlar korkularından yolunu değiştirilip, mahalle aralarında ve uzak yerlerden evlerine gitmektedirler. Emniyet Müdürlüğü köpek besliyorsa köpeklerini binaların bahçelerinde beslenmeleri gerekmez mi?

3- Ayrıca Hakkari girişindeki depin mevkiinde bulunan polis trafik noktasında durum yukarıda anlattığımdan farklı değildir. Burada trafik denetleme şube müdürlüğü var. Hava kararınca gelen araçlara, hiçbir yasal dayanağı olmadan, trafik kontrol noktasına 150-200 metre kala, şoförlere, "farlarınızı söndürün öyle gelin" şeklinde keyfi muameleler yapılmaktadır. Farların sönük oluşu ve yolun virajlı olması nedeniyle büyük tehlikeler yaşanmaktadır.

Kısaca anlattığım bir iki olay, burada öyle keyfi muameleler yapılmaktadırlar ki insanlar şaşıyor.

Yetkililere sesleniyorum... Bu uygulamalar cennet Türkiye'mizin batısında, kuzeyinde veya iç Anadolu'da yapılmış olsa idi tepkileri ne olurlardu. Burası Hakkari diye böyle uygulamalar mı olması lazım?

Yukarıda anlattığım hususlara inanmayanlar var ise araştırsınlar. Anlarlar.

"Haberi Gönder" yoluyla haberi yazan: rumuz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber