Öğretmenlerin son dersi ?ölüm' oldu

Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 06:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan-Van karayolunda, öğrencileri ile geziye giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu öğretmenlerinin cenazeleri, Siirt'te kılınan namazın ardından gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.

Van'dan Siirt'e getirilen öğretmen Taner Odabaş (34) ve oğlu A. Cihangir Odabaş (2) ile öğretmen Ahmet Semerci (30) için dün Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bir tören yapıldı. Törenin ardından öğretmen Odabaş ile oğlunun cenazesi Karabük'ün Yenice köyüne; Semerci'nin cenazesi ise İstanbul'a gönderildi. Aynı kazada hayatını kaybeden öğretmen eşi Ayşegül Dutar ile oğlu A. Melik Dutar (4) ve minibüs şoförü İrfan Yolbaş'ın (33) cenazeleri ise kılınan cenaze namazının ardından Siirt'te defnedildi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişinin cenazeleri dün sabah saatlerinde Siirt Merkez A. Hakim Sancak Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Özel Celal Değer İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Siirt Valisi Murat Yıldırım, Vali Yardımcısı Bülent Uygur ve çok sayıda Siirtli katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Siirt Müftüsü Mustafa Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Ali Alpdemir ve Vali Murat Yıldırım birer konuşma yaparak taziyelerini bildirdi. Vali Yıldırım, herkesi trafik kurallarına uymaya davet ederken, acılarının büyük olduğunu ve vefat eden öğretmenlerin Siirt'teki hizmetlerini unutmayacaklarını söyledi. Eğitimci Muammer Erdönmez'in yaptığı konuşma ise törende bulunanları gözyaşlarına boğdu. Muammer Erdönmez, vefat eden öğretmen arkadaşlarının kendilerine son dersi de verdiklerini ve bir kez daha ölümü hatırlattıklarını söyledi. Erdönmez, ?Bu öğretmen arkadaşlarımız birer paratoner gibi arabanın ön tarafına oturarak öğrencilerini korudular. Her zaman olduğu gibi son nefeste bile öğrencilerine karşı olan vazifelerini hakkıyla eda ederek aramızdan ayrıldılar.? şeklinde konuştu. Daha sonra cenazeler, gözyaşı ve dualar eşliğinde memleketlerine uğurlandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber