Merkezden en az 11 diplomat ilk kez büyükelçi olarak çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müsteşar Yardımcısı Nabi Şensoy'un, Washington'a gitmesi bekleniyor. Şensoy, son olarak Moskova Büyükelçiliği yapmıştı. Şensoy'un Washington'a gitmesiyle, buradaki büyükelçi Faruk Loğoğlu merkeze dönecek.

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nda yeni büyükelçiler kararnamesiyle ilgili fısıltılar doruk noktada. Dışişleri Bakanlığı koridorlarındaki fısıltıların ekseninde ise Bakan Abdullah Gül'ün bu haftayı Ankara'da geçirecek olması yer alıyor. Gül Başkent'te olduğu için daha önce üzerinde Başbakan Tayyip Erdoğan'la istişare ettiği kararname listesinin tamamlanıp, Çankaya Köşkü'ne iletilebileceği yüksek sesle dile getiriliyor.

11 YENİ ELÇİ

Bu yıl merkezden en az 11 diplomat ilk kez büyükelçi olarak çıkacak. Diplomasi muhabirimiz Uğur Ergan'ın kulağına koridorlardan fısıldananlara göre, yurtdışı görevine çıkacak kıdemli diplomatların yerleri kesin gibi.

LOĞOĞLU MERKEZE

Müsteşar Yardımcısı Nabi Şensoy'un, Washington'a gitmesi bekleniyor. Şensoy, son olarak Moskova Büyükelçiliği yapmıştı. Şensoy'un Washington'a gitmesiyle, buradaki büyükelçi Faruk Loğoğlu merkeze dönecek.

KOLTUK DEĞİŞİMİ

AB'den sorumlu Müsteşar Yardımcısı Volkan Bozkır'ın yeri de Brüksel'deki AB Daimi Temsilciliği olarak belirlenmiş durumda. Buradan merkeze dönecek olan Oğuz Demiralp'in, Bozkır'ın boşaltacağı müsteşar yardımcılığı görevini üstlenebileceği belirtiliyor.

IRAK'TAN PARİS'E

Dışişleri'nin önemli Fransızcacılarından olan Irak Özel Temsilcisi Osman Korutürk'ün yeni görevi için düşünülen yer ise Paris Büyükelçiliği. Fransa'daki görev süresini dolduran Büyükelçi Uluç Özülker de merkeze dönecek. Hala üzerinde çalışılan listede her an rötuşlar, değişiklikler olabilir. Kararnameyle ilgili kulis fısıltıları (yanda) şöyle:

Beklenen kararname

Bakan Özel Başmüşaviri Gürcan Türkoğlu'nun, Kahire'ye atanması düşünülüyor. Siyaset Planlama Genel Müdürü Mehmet Akad Kopenhag Büyükelçiliği'ne. AB Genel Müdürü Naci Akıncı Brüksel Büyükelçiliği'ne. Rusya, Kafkaslar ve Orta Asya Genel Müdürü Halil Akıncı'nın Kiev Büyükelçiliği'nde görev alabileceği bildiriliyor. Avrupa Konseyi ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Müdür Duray Polat Canberra (Avustralya) Büyükelçiliği'ne. Irak Özel Temsilci Yardımcısı Ethem Tokdemir Kabil'e. Buradaki büyükelçi Bülent Tulun'un Sofya'ya atanma ihtimali bulunuyor. Sofya için konuşulan bir diğer isim de Avrupa Konseyi ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan İşçan. İşçan'ın ilk yurtdışı çıkışı dikkate alındığında Bahreyn'e de gidebileceği ifade ediliyor. TBMM Protokol Müdürü Osman Ulukan'ın, Hartum (Sudan) veya Adis Abeba'ya (Etiyopya) gidebileceği söyleniyor. Ekonomik İşler Dairesi'nden Mehmet Gücük için Seul (Kore) veya Cakarta (Endonezya) konuşuluyor. Aynı yerler için geçen bir diğer isim ise Asya İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aydın Evirgen. Ortadoğu Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Şafak Göktürk, Tahran'a Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcısı Reha Keskintepe için Yeni Delhi'nin (Hindistan) ağır bastığı belirtiliyor. Yeni açılacak Riga (Letonya) Büyükelçiliği'ne Amerika Kıtası Genel Müdür Yardımcısı Suna Ilıcak düşünülüyor. Tunus veya Üsküp'e (Makedonya) Protokol Genel Müdür Yardımcısı Fuat Tanlay'ın atanabileceği söyleniyor. Kültür İşleri Genel Müdürü Şule Soysal'ın Saraybosna'ya gidebileceği, buradaki Büyükelçi Melek Sina Baydur'un, Erdal Tümer'in boşaltacağı Bratislava Büyükelçiliği'ne atanabileceği belirtiliyor. AB İşleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selim Yenel'in durumunun ise netlik kazanmadığı bildiriliyor.


 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber