Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, nema ödemeleri 1 ay içinde tamamlanacağını söyledi

Haber Giriş : 27 Ağustos 2003 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, nema ödemeleri 1 ay içinde tamamlanacağını söyledi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, zorunlu tasarruf ana para ödemeleri çerçevesinde 1 katrilyon 137 trilyon lira ödeme yaptıklarını açıkladı. Sorunlu ödemeler için hala 100 trilyon lira civarında bir para ödemesinin gerektiğini belirten Çağlar, "1 ay içinde bir aksilik olmazsa bunlar da bitirilecek" dedi.

Tasarrufu Teşvik Hesapları ana para ödemeleri ve çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması konularındaki sorularını yanıtlayan Çağlar, zorunlu tasarrufta sorunlu bulunan kısıma ilişkin olarak net rakam vermenin mümkün olmadığını söyledi.

Bir ay öncesinde birikmiş 20 bin müracaat bulunduğun kaydeden Çağlar, 150 kişilik bir ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü, sorunun Ziraat Bankası'ndan değil daha çok tasarruf sahiplerinin çalıştıkları işyerlerinden kaynaklandığını ifade etti.

Çağlar, Tasarrufu Teşvik ana para ödemeleri çerçevesinde, dün itibariyle, 4 milyon 718 bin kişiye 1 katrilyon 137 trilyon lira ödeme yapıldığını açıklarken, ''1 katrilyon 250 katrilyon ödeme yapmayı hedefliyorduk. Demek ki 100 trilyon lira civarında bir para ödenecek''diye konuştu.

SORUNLU ÖDEMELER 1 AY İÇİNDE BİTECEK


Zorunlu tasarruf ana parasında sorun olanların ne zaman bitirileceği konusunda da Çağlar, ''Bir ay öncesi günde bir kamyonet dolusu müracaat geliyordu, şu anda postacının taşıyabileceği kadar geliyor. Birikmişlerle birlikte 1 ay içinde bir aksilik olmazsa bitirilecek'' diye konuştu.

Firmaların gönderdikleri cd'lerin bazen çalışmadığını, bazılarında virüs olduğunu, bazılarının ise manyetik ortamdan geçmeleri nedeniyle geriye gönderilmesi gerektiğini kaydeden Çağlar, bu nedenle de gecikmelerin yaşandığına dikkat çekti.

''MART 2004'TE SORUN OLMAZ''


Zorunlu tasarruf ödemelerinin, göreve yeni geldikleri döneme denk geldiğini ve işi bir anlamda ''kucaklarında bulduklarını'' söylen Çağlar, ''Ama Mart 2004'te böyle bir sorun olmaz'' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber