Yard. Doç. mezun olduğu okulu restore ettiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Göksel Esmer, yıllar önce mezun olduğu okulun onarımını üstlendi. Esmer, yaklaşık 100 bin YTL tutarında bağış yaptı.

Mardin Valiliği'nde düzenlenen protokol töreninde Vali Vekili Ali Candan, Milli Eğitim Müdürü Selim Uran ve Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ hazır bulundu. Törende konuşan Vali Vekili Ali Candan, son yıllarda Mardin ve ilçelerinde hayırsever vatandaşların yardımları ve katkıları ile birçok okulun onarım ve tadilatının gerçekleştirildiğini söyledi.

Kızıltepe İlçesi'nde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun onarımının, aynı okuldan mezun olan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Esmer tarafından karşılanacağını belirten Candan, "Mezun olduğu okuluna vefa borcunu ödemek için bize müracaat ederek, 100 bin YTL tutarında bir bağış yaptı. Okulun ismini Mehmetçik Tahir Özcan Baylan olarak değiştireceğiz. Böyle hayırseverlerin her zaman desteklerini bekliyoruz" dedi.

Okul onarımını, hayatında yaptığı en anlamlı hizmetlerden biri olarak gördüğünü ifade eden İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Esmer ise, 3 ay önce babasını kaybettiğini belirterek, babasının ismini yaşatmak amacıyla mezun olduğu okulu restore etmek için harekete geçtiğini ifade etti. Esmer, "Eğitim, bizim için çok önemlidir. Çocuklarımızın geleceğini düşünmek için mutlaka eğitime yatırım yapmamız gerekir. Kardeşlerimiz ile aldığımız kararla, babamın ismini yaşatmak için Kızıltepe İlçesi'nde okuduğumuz Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun bütün tadilatını üstlendik" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber