Polislik başvuruları 20 Mayıs'ta sona erecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Teşkilatı'nın, polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere alacağı 2 bin polis memuru adayına verilecek 6 aylık polis meslek eğitimine müracaatlar başladı. 11 Mayıs tarihinde başlayan müracaatlar, 20 Mayıs'ta sona erecek.

2005 yılı içerisinde bin 900 erkek, 100 bayan olmak üzere toplam 2 bin polis memuru adayı, 6 aylık polis meslek eğitimine alınacak. Aday müracaatları, 11 - 20 Mayıs tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlükleri'ne yapılacak. 20 Mayıs tarihi saat 17.00'de sona erecek olan müracaatlar için istenen belgeler arasında şunlar yer alıyor:

"İl Emniyet Müdürlükleri'nden alınacak form dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi veya noter tasdikli örneği (Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası bulunmaması durumunda adaylardan internet çıkışı istenecek); lisans diploması veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği; sınav tarihinde askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge (askerlik hizmeti devam edenlerden Polis Meslek Eğitimi'nin başlangıç tarihinden önce terhis olacağına dair yazı istenecek); kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliğin 5. ve 10. maddelerinde belirtilen hususlara uygun, son 1 yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf; ikamet belgesi; vukuatlı nüfus kayıt örneği; kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgesi; evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği; 2003 ya da 2004 yılı KPSS sonuç belgesinin fotokopisi veya noterden tasdikli örneği."

Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne giriş için adaylardan aranan şartlar ise şöyle sıralanıyor:

"- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- En az 4 yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği yüksek öğretim kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak (Herhangi bir öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak).

- Askerlik yapmayan erkekler ile bayan adaylar için 30.05.1979 tarihi ve takip eden tarihlerde, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30.05.1977 tarihi ve takip eden tarihlerde doğmuş olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş sayılır).

- Erkekler için 1.67 santimetre, bayanlar için 1.65 santimetreden kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak.

- Sağlık yönünden Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nin 9. maddesinde aranılan sağlık şartlarını taşımak.

- Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak. Kendisi ve eşi hakkında herhangi bir adli ve idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak.

- Kendisi ve eşi, taksirli suçlar hariç olmak üzere, hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar dahi devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak.

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek.

- Alkol, uyuşturucu ve psikoterapi maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- İl Değerlendirme ve Seçme Kurulu'nca haklarında "POMEM Öğrenci Aday Adayı Olamaz" kararı verilmemiş olmak.

- Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki herhangi bir eğitim kurumundan çıkmış veya çıkarılmış olmamak.

- KPSSP3 puan türünde 80 ve üzerinde puan almış olmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber