Vergi dairelerinde, en düşük seviyedeki memur vergi uzmanı olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Defterdarı İhsan Akyol, Ege Bölgesi Sanayi Odası yöneticilerini ziyaretinde, İzmir'in 2004 yılında iyi bir performans gösterdiğini belirterek, Resmi Gazete'de yayınlanan Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili kanunla birlikte, vergi dairelerinde de köklü değişimlerin yaşanacağını söyledi.

İzmir Defterdarı İhsan Akyol, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile Meclis Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. Akyol, EBSO'nun yeni yönetimini tebrik etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, sanayici ve işadamları ile olan ilişkilere özel bir önem verdiğini kaydetti. İzmir'in gerek 2004 yılında ve gerekse 2005 yılının ilk 4 ayında vergide başarılı bir performans gösterdiğini ifade eden Akyol, Resmi Gazete'de yayınlanan Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili yasanın, vergi dairelerinde de önemli bir değişime imkan tanıyacağını söyledi.

Akyol, "Bu yasa ile birlikte artık Gelir İdareleri mükellef ihtiyaçlarına göre örgütlenecek. Vergi dairelerinde çalışan en düşük seviyedeki memur, vergi uzmanı olacak. Bu yapılanma 3-5 yıl içinde tamamlanacak. Vergi dairelerindeki otomasyon sistemi tamamlanacak ve vergi daireleri artık daha kaliteli hizmet verecek" diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Ender Yorgancılar'ın ihracatçıların KDV iadeleriyle ilgili sorunlarını hatırlatması üzerine ise Akyol, "İhracatçılarımız artık vergi iadeleri konusunda bir sorun yaşamıyorlar. Bu işlemleri artık günlük olarak yapıyoruz. Ancak 2000 yılına dayanan yaklaşık 6 bin sorunlu dosyamız vardı. Bunlardan 2 bin tanesini yılbaşından bu yana çözdük. Geriye kalan 4 bin dosyayı da bir plan çerçevesinde yıl sonuna kadar eritmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Akyol, dosyalarında eksik belge bulunan, ancak bu belgeleri sonradan getiren ihracatçılara gecikme zammı uygulanmaması yönünde bakanlığa görüş bildirdiklerini, bakanlığın da konuya sıcak baktığını kaydetti.

Ziyaret sırasında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ise, İzmir ve Ege Bölgesi'nin ülke genelinde iyi oranda vergi ödediğini ifade ederek, "Şimdi bu ödediğimiz vergi ile orantılı bir şekilde devletin İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne yatırım için kaynak ayırmasını bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber