Polise göre esrar partisini bir öğretim görevlisi görmezden geldi

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 06:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi amfisinde esrar içerken fotoğraflanan İrem Okan, Narkotik Şube Müdürlüğü'nde uyuşturucu kullandığını itiraf etti. Hürriyet'e bilgi veren polis kaynaklarına göre, İrem Okan'ın bazı arkadaşları, ?İrem Okan ve arkadaşı amfide esrar içerken bir öğretim görevlisi içeri girip kitaplarını aldı, ama olayı görmezden geldi' dediler.

İSTANBUL Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi amfisinde iki öğrencinin yaptığı esrar áleminin fotoğraflarla Hürriyet'te yayımlanması, büyük yankı uyandırdı.

Narkotik Şube dedektiflerinin takibe alıp Kasımpaşa'da esrar alışverişi yaparken gözaltına altığı Sanat Tarihi bölümü öğrencisi İrem Okan'ın Narkotik Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alındı. İrem Okan uyuşturucu kullandığını ancak satıcı olmadığını belirtti. Okan, 2003 yılında üniversiteyi kazandığı yıl evlendiğini, ancak evliliğinin 1,5 yıl sürdüğünü söyledi. 2 yıldır esrar kullandığını belirten Okan, üniversite amfisinde esrar içerken görüntülendiği fotoğrafı polislerde görünce çok şaşırdı. Fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu söyleyen İrem Okan şöyle ifade verdi:

BAŞARILI ÖĞRENCİYİM

?Ben hiç kimseye uyuşturucu temin etmiyorum ve satmıyorum. Belirtilen tarihte çekilen ve bana şubede gösterilen fotoğrafı gördüm. Bu fotoğrafta ben ve yakın arkadaşım Evren Bacak birlikte esrar içiyorduk. Esrarı, Evren ile birlikte Dolapdere'de ismini bilmediğim 2 çingeneden almıştık. Derslerim oldukça iyidir. Bu zamana kadar hep başarılı bir öğrenci oldum, notlarım 80-90'dan aşağı değildir. Ben sürekli esrar içmem. Esrarı da herkesin bildiği Dolapdere ve Hacıhüsrev civarından alırım. Olay günü de esrarı ben kendim aldım. Herhangi bir ticari menfaatim yoktur.'

Polis yetkilileri, İrem Okan'ın bazı arkadaşlarının ?İrem ve arkadaşı amfide esrar içerken bir öğretim görevlisi içeri girip kitaplarını aldı, ama olayı görmezden geldi' dediğini belirttiler.

20 yaşındaki İrem Okan'ın uzun süredir Feriköy'de oturan teyzesiyle kaldığı, anne babasının ise Edirne'de yaşadığı kaydedildi. Komşuları ise çok sevdikleri İrem Okan'ın uyuşturucu kullandığına inanmak istemediklerini belirttiler. Polis İrem'le esrar içerken görüntülenen Evren Bacak'ı aramayı ise sürdürüyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber