İftiralar, sicillerin verilmesi ile beraber gün ışığına çıkıyor

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile artık siciller rahatlıkla istenebiliyor. Gerçi hala vermemekte direnen bazı aklı evveller ama onlarında hakkından Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu geliyor. Sicilini alamayan memurun Bilgi Edinme Değeğerlendirme Kuruluna itirazda bulunması halinde sicilini alamaması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Ben memurlar.net ziyaretçilerine kendi sicilimden örnek vermek istiyorum. Yılların sicilini bu yılın Ocak ayında aldım. ama sicilime neler yazılmamışki.... Bunu yazan İl Milli Eğitimi Müdürü... Sicilime aynen şöyle yazmış: "Etnik yapıya sahiptir", "Etnik ayrımcılık yapar", "Fikri ayrımcılık yapar", "Güvenilmez"

Buradan ismini vermek istemeiğim eski il müdürüme sormak istiyorum. Bunları nasıl yazabildin. Bunları yazdıktan sonra beni niçin hala memur olarak tuttun.

Şehsıma ilişkin bu iddiaların hepsi tamamen kin, garez, iftira niteliğinde olup hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmamaktadır.

Ben bu ilgili hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu yaptım. Ayrıca kurumuma başvurarak ilgili hakkında işlem yapılmasını istedim. Yine kurumumdan iftiralara ilişkin ellerinde bilgi ve belge olup olmadığını sordum. Şimdi dava açıp bu ibareleri iptal ettireceğim, iptalden sonra da ilgili hakkında tazminat davası açacağım.

Saygılarımla

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: 24

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber