Van'da 'buzul çağ'

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEPREMİN vurduğu Van'da etkili olan soğuk havanın etkisi ile dere ve göller dondu.

Gürpınar İlçesi'nde bulunan Zernek Baraj Gölü'de oluşan 15 santimlik buz kütleleri 'buzul çağı'nı andırdı.

Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Van'da şimdi de soğuk hava etkisini gösterdi. Kent genelinde çadırlarda kalan 40 bine yakın depremzedelerin yaşamı daha da zorlaştı. Son 1 haftada bastıran aşırı soğuklar kentteki dere ve gölleri de dondurdu. Kent genelinde gece sıfırın altında 20 dereceyi bulan soğuk birçok dere ve gölün donmasına, ağaçların bile buz tutmasına neden oldu.

BUZUL ÇAĞI GİBİ

Gürpınar İlçesi'nde bulunan Zernek Baraj Gölü'nde oluşan buz kütleleri buzul çağını andırdı. Rüzgar ve tipi ile oluşan dalgalar buz tuttu, gölde yer yer 15-20 santimetreyi bulan buz kütleleri oluştu. Yoldan geçen birçok sürücü araçlarını durdurarak oluşan buz kütleleri önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

TATVAN'DA HAYVANLAR SUSUZ KALDI

Bölgede etkili olan soğuk hava Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde de birçok göl ve dereyi dondurdu. Göl ve derelerin donması nedeniyle hayvanlarını sulayacak yer bulayanlar da taşıma su ile hayvanlarını suladı. Besicilikle uğraşan Ali Canpolat, "Soğuklar bizim gibi hayvanlarımızı da olumsuz etkiledi. Hayvanlarımız donan su göletlerinden dolayı içecek su bulamıyor. Biz de çare olarak buzları kırarak taşıdığımız su ile hayvanlarımızı besliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber