İLSİS modülünde yapılan yanlışlar düzeltilemiyor mu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Demir

Bilindiği üzere MEB il içi atamaları klavuza göre 27 nisan ? 6 Mayıs arasında yapılacaktı. Daha sonra bakanlık süreyi 09 mayıs akşamına kadar uzattı.

Aynı kılavuzda özür grubu atamalarının 1 Haziranda başlayacağı belirtiliyordu. İnternet özür grubu atamaları kapalıydı. Fakat nasıl olduysa 6 mayıs akşamı MEB İLSİS sayfasında özür grubu atamalarını da kabul etmeye başladı ve isteğe bağlı il içi tayinlerle birlikte il içi özür grubu atamalarını da yapacağını açıkladı. Dolayısı ile bir çok öğretmen 09 mayısa yetişebilmek için özür grubu atamalarını yapmaya başladı.

Bilindiği gibi atamalarda öğretmenler durumlarına göre ek puanlar verilmektedir. İlsis sayfasında puanlar bellidir. (takdir, aylıkla ödülendirme, çocuk sayısı vs?) Yine ilsis sayfasında ?'TAKDİR İLE ÖDÜLLERİN HER BİRİ İÇİN (3) PUAN VERİLMEKTEDİR'' denilmekte olup, bu konu kafa karıştırmaktadır. Örneğin sizin teşekürnameniz var ise MEB teşekürnameye ek puan vermemekte eğer takdiriniz var ise her takdir için 3 puan almaktasınız. Yani MEB teşekürnameyi ödülden saymamaktadır. Ama ilsis, bu konuyu açıkça dile getirmemekte, TAKDİR İLE ÖDÜLLERİN siz eğer yanlış yorumlayıp teşeküranameyi dahil edip işaretlerseniz vah başınıza gelenler....

MEB yetkilileri hemen bunu yanlış beyan kabul ederek başvurunuzu işleme almamaktadır. Yaptığınız itirazlar eğer netice verirse düzeltme işleminin bakanlıkça yapılacağını, kendilerinin yetkisi olmadığını, konuyu bakanlığa yazdıklarını belirterek sizi başlarından savmaktadırlar. Tabi yer değiştirme yönetmeliğinde bu konu bulunmamakta özellikle konu ile ilgili değişikliğin ne zaman ve hangi tarihte yapıldığı sorulduğunda hiçbir MEB yetkilisi açıklayıcı ve doyurucu bilgi verememekte, üstelik yönetmelik değişikliğinin yayınlandığı Resmi Gazete sayısını isteğinizde size farklı manalar içeren gözlerle bakmaktadır.

Şimdi binlerce söz konusu formdaki bölümü yanlış anlayan öğretmen tayin başvurusunun kabul edilmemesi tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Umarım yetkililer en kısa sürede konuya öğretmenlerin lehine açıklama getirirler. Üstelik 2005 kılavuzunda konu ile ilgili ibare bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber