Babacan, 'sözleşmeliler kadroya geçirilecek mi?' sorusuna cevap verdi

Mahalli idarelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilip geçirilmeyeceği Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a da soruldu. Sayın Babacan bu konudaki siyasi kararları kendilerinin verdiğini, bundan sonrakinin ise sadece uygulama olduğunu söyledi. Ancak, Sayın Babacan, soruya cevap verirken, sözleşmeli personelin iş güvencesinin memurlar gibi olduğunu belirtmiştirki, bu doğru değildir. Sadece Gaziantep belediyesinde 19 belediye sözleşmelisinin görevine 2011 yılı aralık ayında son verildi. (Tıklayınız.)

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 26 Ocak 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davos'da TRT Haber'in canlı yayınına konuk olan Başbakan Yardımcısı Babacan'a "Sözleşmeliler kadroya geçirilecek mi?" sorusu da yöneltildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan da kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda açıklama geldi.

Davos'ta TRT Haber'e konuk olan Babacan, ?Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda bir müjde verecek misiniz, Bu konada çalışmalar ne aşamada?? sorusuna şu yanıtı verdi:

?Biz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda siyasi kararımızı zaten almış bulunuyoruz. Bundan sonrası uygulama meselesi doğrusu. Yani bu artık verilmiş bir karar. Bunun sadece uygulama takvimi söz konusu. Zaten özlük hakları bakımında bir şey değişmiyor. İş güvencesi konusunda zaten sözleşmeliler de iş güvencesine sahip.Ama o her yıl sözleşme yenilirken bir heyecan sebep oluyor çalışanlarımızda. Belki o heyecan ortadan kalkacak. Yoksa fiilen ?senin sözleşmen doldu seni işten çıkarıyorum' şeklinde bir uygulama kamuda yok.Yani yasal olarak da sözleşmelileri daha kalıcı bir güvenceye ulaştırmış oluyoruz. Zaten karar aldıktan sonra onun gerisi gelir, onda bir endişeye gerek yok.?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldığı bir televizyon programında, Başbakan Erdoğan'ın belediye sözleşmelileri için bir çalışma yapılması yönünde kendisine bir talimat verdiğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber