KESK geri adım attı, davet gelirse toplantıya katılabileceklerini bildirdi

Haber Giriş : 28 Ağustos 2003 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet ile memur sendikaları arasındaki 4. randevu yarın; görüşmelerden çekilen KESK, davet gelirse toplantıya katılabileceklerini bildirdi

Başbakanlıkta yarın saat 10.00'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında gerçekleşecek olan dördüncü toplantıya, memur sendikalarını temsilen Türkiye Kamu-Sen katılırken, 21 Ağustos Perşembe günü yapılan ikinci toplantıdan çekilen KESK, hükümetten davet gelmesi durumumda yarınki toplantıya katılabileceğini bildirdi. Yarınki toplantıda, memur sendikalarının 2002 yılına ilişkin kamu çalışanlarının alacaklarının ödenmesine ilişkin talebinin değerlendirilmesi ve 2004 yılında memur maaşlarına yapılacak zammın ele alınması bekleniyor.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası uyarınca, 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelerde taraflar arasında 30 Ağustos akşamına dek bir mutabakat metni imzalanmaması durumunda, görüşmeler Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 üniversite öğretim üyesinden oluşan "Uzlaştırma Kurulu" aracılığı ile sürdürülecek.

Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yarınki toplantıdan umutlu olduklarını, kamu çalışanlarının 2002 yılına ilişkin alacaklarının ödenmesi konusundaki ısrarı sürdürdüklerini belirtti.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de ise hükümetin davet etmesi durumunda yarın gerçekleştirilecek dördüncü toplantıya katılabileceklerini söyledi.
nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber