4 yıllık Bağ-Kur'lu emekliye maaş şoku

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur'dan emekli Mehmet Giriş, "Emekli olmadın" açıklamasıyla şok oldu. Giriş'in 24 günlük prim borcu olduğunu savunan Bağ-Kur, 4 yıllık maaşı faiziyle geri istiyor.

Antalya'da Bağ-Kur'dan emekli olabilmek için kaynakçılık, işçilik gibi pek çok işte çalıştığını ve primleri zamanında yatırdığını söyleyen 52 yaşındaki dört çocuk babası Mehmet Giriş, "emekli olamadığı" açıklamasıyla şok oldu. Eşi Kudret Giriş'in sağlık karnesini yeniletmek üzere 28 Ekim 2004 tarihinde Bağ-Kur Antalya İl Müdürlüğü'ne başvuran Giriş, "Burada bana 19 günlük prim borcum olduğunu ve aslında emekli olmadığımı söylediler. Eşimin sağlık karnesine de el koydular. 4 yıl boyunca aldığım maaşı faiziyle geri ödemem gerektiğini anlattılar. Bu açıklamayla neye uğradığımı şaşırdım" dedi.

Bağ-Kur yetkililerinin açıklaması üzerine derdini anlatabilmek umuduyla Ankara'ya Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'ne gittiğini anlatan Mehmet Giriş, "Ankara'da da 24 gün prim borcum olduğu söylendi. Kafam karmakarışık oldu. Madem ben emekliliği hak etmiyordum, beni niye emekli ettiler. Borcum vardı, tarafıma neden bildirilmedi? Ne yazık ki hak arama çabalarım sonuçsuz kaldı. Gerekirse 2 ay bedavaya çalışırım, yeter ki bu soruna bir çözüm bulsunlar" diye konuştu.

'Bu parayı ödeyemem'

Geri ödenmesi istenen maaşı için yapabileceği hiçbir şey olmadığını söyleyen Mehmet Giriş, "Oturduğum bu evden başka hiçbir şeyim yok. Benden istedikleri miktarı da kestiremiyorum. Bu parayı üstelik faiziyle geri ödemem imkânsız" diyor. Mehmet Giriş, yetkililerden kendisine yardımcı olmalarını istedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber