Hükümet üç yıllık bütçe hazırlığında

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şener, üç yıllık dönemi kapsayan bütçe hedeflerinin ?seçim ekonomisi' uygulanmasının önüne geçeceğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2006-2007-2008 olmak üzere üç yıllık dönemi kapsayan ekonomik programın popülizm tehlikesini ortadan kaldırdığını söyledi. Şener, NTV'ye yaptığı açıklamada, ?Bu uygulama sayesinde siyasi popülizm tarihe karışacak. Seçim ekonomisi de ortadan kalkacak? dedi.

Üç yıllık bütçe hedeflerini içeren orta vadeli programı Devlet Planlama Teşkilatı hazırladı. Ekonomiden sorumlu bakanların katıldığı Ekonomi Kordinasyon Kurulu'nda ele alınan program Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısında görüşülüp karara bağlanacak.

Programın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından da 2006 Bütçesi için ilk adım atılmış olacak.

Popülizmin ortadan kalkacağını belirten Başbakan Yardımcısı Şener, ?Üç yıllık bütçe sistemi ile seçim ekonomisi ortadan kaldırılmaktadır. Artık üç yıllık bütçesini ilan etmiş bir hükümetin seçim döneminde rakamları altüst etmesi diye birşey olamaz? dedi.

ÖNCELİK İSTİHDAM ARTIŞINA

Başbakan Yardımcısı Şener, üç yıllık bütçe uygulamasındaki önceliklerin programda şu başlıklarla yer alacağını söyledi:

?İstihdamın artırılması birinci öncelik. Yoksullukla mücadele ikinci sırada yer alırken, işletmelerin rekabet gücünün geliştirilmesi üçüncü önceliğimiz olacak. Bölgesel farklılıkların giderilmesi ve kamuda iyi yönetim de diğer ilkeleri oluşturuyor.?

Gerçekçi bir bütçe yapılacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Şener, bakanlıkların da tüm hedef ve önceliklerini üç yıllık orta vadeli programa göre belirleyeceklerini ifade etti.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber