Ankara'da üniversite öğrencilerine sıcak çorba uygulaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üniversite öğrencilerine her sabah bir kase sıcak çorba uygulamasını Beşevler'de törenle başlattı.

Ankaray asansör girişinde yapılan çorba dağıtımı yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, öğrencilerin kahvaltı yapmadan okula gittiklerini belirterek çorba uygulamasıyla ilgili şunları söyledi:

"İstiyorum ki bütün üniversitelilere çorba dağıtımı yapalım. 5 bin kapasiteli olarak başladığımız uygulamayı ihtiyaç olursa 10-20 bine çıkartırız. Talebe göre arttıracağız. Uygulama her sabah değişik çorbalarla öğrenim dönemi boyunca sürecek. Üniversitelere yönelik ikinci hizmetimiz ise çamaşır yıkama hizmeti. Öğrenciler bu merkezlerde çamaşırlarını yıkayıp, kurutup hiçbir ücret ödemeden teslim alıyor."

Tören sırasında araçtan çorbayla ekmeklerini alarak okullarına giden öğrenciler, hafta içi her sabah saat 7.30 ile 9.00 saatleri arasında yapılacak olan çorba dağıtımını çok önemli bir hizmet olarak gördüklerini söyledi.

Doktora öğrencisi Öznur Şirin, çorba ve ekmek uygulamasının Gökçek'in projelerinin en güzeli olduğunu dile getirirken, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Kalıpçılık Bölümü Öğrencileri Onur Köseoğlu ve Hasan Öğüten de belediyenin 'çorba ve ekmek uygulamasının öğrencilerin kahvaltı sorununu çözeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber