SSK ve Bağ-Kur'un geçmiş alacaklara faiz uygulaması, % 5'e çekildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Tasarısı" değiştirildi. Önergeyle yapılan değişikliğe göre, SSK ve Bağ-Kur'un gecikmiş alacaklarının hesaplanmasında uygulanan yüzde 10'luk faiz yüzde 5'e çekildi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Tasarısı" ele alınıyor. Öğleden sonraki oturuma yine CHP'siz devam ediliyor. Görüşmelerine sadece AK Partili milletvekillerinin katıldığı tasarının 9 maddesi kabul edildi. 23 maddeden oluşan tasarının görüşmelerinde kabul edilen bir önergeyle, Emekli Sandığı'yla ilişiği kesilenlerin 6 ay içinde başvurmaları halinde, sandığın hizmetlerinden yararlanmasına ilişkin düzenleme benimsendi. Yine kabul edilen bir başka önergeyle de havayollarında çalışan emekli pilotların sıkıntıları ortadan kaldırıldı. Buna göre, Emekli Sandığı kanunu hükümlerine göre kazanılmış sağlık yardımı hakkı bulunan emeklilerin özelleştirme kapsam ve programına alınan kuruluşlarda görev almaları halinde hem kendilerinin hem de bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık yardımlarının grev aldıkları tarihten itibaren kesintiye uğratılmaksızın sürdürülmesi öngörülüyor.

Öte yandan, amme borçlusu hakkında alacaklı tahsil dairesinin talebi üzerine ilgili makamlarca yurtdışı yasağı uygulanmasını öngören bir önergeyle de, Maliye Bakanlığı yurtdışına çıkış yasağı uygulamasını gerektiren amme alacağının tutarı, hangi hallerde yasağın kaldırılacağını belirlemeye yetkili hale getirildi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber