Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki gece başlayan ve dün İstanbul'u felç eden kar yağışı bugünden itibaren tüm Marmara'yı etkisi altına alması bekleniyor. Kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklenen İstanbul'a akşam saatlerinde de kar yağışı başlayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile yarın (Perşembe) batı bölgelerimizde görülecek olan yağışların; bu akşam saatlerinde Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege ile Manisa ve Denizli çevrelerinde sağanak, Mardin ve Batman çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yarın (Perşembe) iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin, Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz' de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğusu, yarın (Perşembe) bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılar ile Manisa ve Denizli çevrelerinde sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; yarın (Perşembe) öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin batısı çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğleden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop, yarın (Perşenbe) öğleden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Elazığ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber